Mitt Liv

Berättat av Tindra

Född 2010. Mimergården. Grupp A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar och fäktas och älskar att kolla film. Kolla Netfliix. Att vara med vänner och familj. När det är sommar älskar jag och grilla. Jag gillar att vara på stan. Jag har tre syskon. På pappas sida. Mammas sida har jag inget syskon. Men en bonuspappa. Aja hej då :)))))

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det är torsdag och jag har vaknat efter att snosat/stänga av mitt alarm på mobilen. Klockan var 06.30 på morgonen och ligger till sängen 07.00 för jag är väldigt morgontrött. Sen gick jag till köket och åt frukost vid 07.05. Senare går jag till mitt rum och sminkar mig med olika saker. Det tar tar typ en kvart eller tjugo minuter. Efter jag har sminkat mig är klockan typ 07.20 eller 07:25 satte jag på kläderna för dagen och det blev en t-shirt, ett par mjukis byxor/legings och en kofta eller hoddie typ. När jag satt på mig mina kläder gick jag till badrummet och borsta tänderna. Såklart att jag fixade mitt hår det glömmer man ju aldrig 🙂

Efter fem minuter kom min bästa kompis. Jag satte sedan på mig jacka och skor. Vi gick ut efter det och gick till min andra bästa kompis. Vi gick till torvalla skolan för och ha språk, Spanska. På spanskan skulle vi skriva om vad vi hette, vart vi bodde, hur många syskon vi har, vad de hette, vad man själv heter och tror sedan det var om man hade ett husdjur. När vi var klara med det gick vi ut. På väg till där vi har mest lektioner och går typ. Tar kanske 5 eller 10 minuter. Vi kollade lite på våra mobiler på vägen till skolan, haha. Vi var framme vid nio ungefär. Sen hade vi so och gick runt och förhörde varandra eller med berätta om vår historia, och engelska. Efter lektionen så gick vi till kapprummet och satte på oss ytterkläderna. Senare gick vi ut. Det var ganska halt och kallt. Jag och mina kompisar gled på en sten ute haha. Vi gick tillslut in och hade samma lektion som vi hade innan rasten fram tills lunch. Lunchen åt jag nuggest för jag har specialkost hihi:) Sen hade vi So igen. Vi gjorde samma sak vi förhörde varande och skrev om saker som stod på papper. Sen hade vi rast igen. Vi åkte på samma sten haha. Den var jätte hal och jag åkte som jag vet inte vad. Sen skulle vi gå in igen. Vi satt och skrev om vissa frågor på ett papper. Jag satt med två vänner och jobbade fast vi jobbade inte så mycket men ändå ganska mycket. När lektionen slutade och skoldagen hade jag kunskapsverkstaden. Senare gick jag och min bästa kompis till Coop. Hon köpte munkar och jag köpte kakor. När jag hade kommit hem och var själv kollade jag på mobilen och väntade på middagen. Vi skulle faktiskt äta hos min granne idag. Jag skulle även få träffa hans kompis. Vi åt kassler, ris och ananas. Det var jätte gott. Vi gick sedan hem och jag började ta bort mitt smink, byta om till ett par pyjamas byxor och t-shirt, borsta tänderna, bädda sängen lite, borsta håret och kolla TikTok på mobilen. Efter typ 10 minuter när klockan är då 22:20 försöker jag sova. Det var Godnatt.

Publicerat

3 mars 2023

Berättat av

Tindra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05350

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mimergården

Klass

Grupp A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!