Mitt Liv

Berättat av Moa

Född 2010. Mimergården. Grupp A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Moa, jag är tolv år, bor i Östersund och har en hamster som heter potatis. Jag är same och jag älskar hästar, att måla och rita. Jag gillar även att hålla på med modellera mm.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar kl 7 av att min mamma ropar nerifrån köket att det ät frukost. Jag tittar vad klockan är på ipaden som är bredvid min säng eller om den av någon anledning inte är där struntar jag i det. Jag ignorerar min mamma tills hon ropar att klockan är kvart över. Då går jag upp, tar på mig en lila huvtröja, ett par svart vita rutiga byxor och mina glasögon. Jag går ner och där sitter min bror och läser en kalle-anka tidning. Själv säger jag godmorgon till mamma innan jag också hittar en. Sedan går jag och tar fram toastern som vi har hemma och gör två toast. Sedan sätter jag mig id bordet och äter. Det tar c en kvart. När klockan är runt halv går jag upp, tar på mig strumpor och borstar tänderna och sätter upp håret. När jag gjort det går jag ner och kollar Snapchat på min telefon. Det är en 1+ android. När det är gjort klär jag på mig mina gula täckbyxor och min jacka, mössa och mina vantar samt skor. Jag lämnar telefonen hemma och går till skolan.

När jag kommer fram så säger jag hej till mina kompisar och sedan går jag till min bästa vän. Maria öppnar portarna ungefär fem i åtta så då går vi in. När vi kommit in tar alla av sig skorna och ställer de i hyllan. Sedan går vi in till kapprummet och jag hälsar på min engelska kompis. När jag klätt av mig ytterkläderna tar jag fram datorn ur väskan och väntar på att få gå in. När jag kommer in lämnar jag datorn på vår datorvagn och sätter mig sedan. Jag har platsen längst fram närmast tavlan. Första lektionen på tisdagar har jag SO och idag skulle vi göra flashcards. Jag och min grupp tog reda på vad några ord betydde och skrev ner det. Fast innan det så tittade vi på en film vi skulle se klart. Den handlade om 1800 talet och var bra tyckte jag. V tittade på den genom projektorn i taket som var riktad på tavlan. Sedan var det rast. Halv tio får vi rast. Jag klädde på mig och gick ut. Jag såg några av mina kompisar i femman vara ute så jag var med de. Vi hade jätteroligt och gick skottkärra med varandra. Sedan såg jag min engelska kompis sitta på staketet så jag sprang och frågade om hon ville vara med. Det ville hon. sedan ringde det in vid tio. Min klasskompis berättade att hon hade gått och tagit bilder till detta på sin telefon. När jag kom in igen så drack jag vatten ur min kopp och satte mig. Vi skulle ha engelska och vi skulle få läxa. Vi översatte det nya kapitlet och fick läxa. Sedan hade vi matte och vi kollade på matte filmer om procent och decimaler.

Efter det så hade vi lunch. V fick potatisbullar och det var helt okej. Jag satt och lästa är jag hade ätit klart. Sedan tittade vi klart mattefilmerna. Runt halv ett skulle vi gå ut och ha rörelse inna vi gick till torvalla skolan för att ha bild och hem kunskap. Vi körde under hökens vingar kom och sedan gick vi till torvalla. Jag skulle ha bild så jag och min kompis (som också har bild) gick till bildsalen. Vi skulle jobba med nån som hade målat sinbad sjöfararen. Jag målade min bakgrund jättenoggrant och det tog hela lektionen att bli klar. Den var i olika blå nyanser och rutor. Vi slutade kl halv tre och jag gick hem. När jag kom hem så tog jag min telefon och tittade på tiktok till kl halv fyra ungefär. Då tog jag en banan och åt den. Sedan så klädde jag på mig ridkläder och gick till stallet kl 4. Jag fick rida en häst som heter Donna och hon var superduktig och gjorde allt jag ville. Jag red utan sadel. När jag kom hem åt jag våfflor till middag. SEdan spelade jag med min kompis. Efter det kkvällsfikade jag flingor och yoghurt. Sedan borstade jag tänderna och gick och la mig. Jag tog i min tandställning och somnade.

Publicerat

3 mars 2023

Berättat av

Moa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05356

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mimergården

Klass

Grupp A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!