Mitt Liv

Berättat av Nils

Född 2010. Mimergården. Grupp A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.02.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Nils Bodell

Min dag: Jag vaknar runt kl 07:15. Min mamma väcker mig. Men jag är ganska morgontrött så efter 10 minuter så brukar jag oftast kliva upp ur min säng. Jag går ut ur min dörr och fram till matbordet. Jag har en bror som är 14 år gammal och heter Karl.Min mamma heter Jenny och är 45 år gammal, sen min pappa som heter Johan och är 46 år gammal. Sen vår lilla hund Lovis.

Det jag brukar äta till frukost är en hårdbrödmacka med smör och ibland med ost.

Sen så tar jag på mig mina kläder och jag tar oftast det snabbaste jag hittar.

Mamma hjälper till att packa mina kläder till exempel om vi ska ha idrott.

Sen så går jag till skolan, det är runt 1,5 kilometer till skolan så jag måste gå några minuter innan så jag ska komma i tid.

Skolan börjar klockan åtta. När jag kommer dit så brukar våran lärare Maria stå och hälsa oss välkommen till klassrummet.

Vi har först en lektion som är runt 1 timme, 30 minuter lång, sen så är det rast.

Rasten är 30 minuter lång och då får man bara vara på skolgården, jag brukar vara med mina kompisar Tove,Karim vi brukar göra lite allt möjligt.

När vi kommer in sen så har vi en till lektion som rung 1 timme lång eller 1 timme och 30 minuter lång. Efter lektionen brukar man ofta vara ganska trött. Sen kommer lunchen, det är den man längtar efter hela dagen, vi får nästan ta hur mycket vi vill men ska räcka till alla. Vi brukar äta runt klockan 11:30 till 12:00 Det tycker jag är ganska kort att äta men man hinner om man skyndar sig. Efteråt har vi en till rast på den rasten gör vi inte heller så mycket men jag är med mina kompisar.

Sen så kommer sista lektionen på den lektionen så är man jätte trött och bara väntar på att lektionen ska ta slut. Vi slutar klockan 02:00. När vi har slutat så brukar jag gå hem med några kompisar, sen så går jag hem.

När jag kommer hem så brukar jag starta datorn direkt och då sitter jag och spelar med min kompis Adam.

När jag har startat datorn så brukar jag oftast gå och duscha så att man känner sig ren.Jag är hemma själv sen runt fyra så brukar min mamma koma hem min pappa kan vara borta i dagar och inte komma hem så det är mamma som tar mest hand om mig och min bror.

Sen så äter vi något gott efter det så spelar jag lite mer sen så går jag och lägger mig klockan halv tio. Godnatt.

Publicerat

3 mars 2023

Berättat av

Nils

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05362

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mimergården

Klass

Grupp A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!