Mitt Liv

Berättat av Hilda

Född 2010. Ljungbyskolan. LJ10.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.01.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade av att mitt alarm ringde 06:50 men jag orkade inte gå upp så jag sov tills min pappa kom in och väckte mig. En stund senare vaknade jag av att min pappa kom in på mitt rum med min hund, och för att jag ska vakna helt brukar hon hoppa på mig och börja slicka på mitt ansikte. Därefter gick jag upp från min säng och satt på mig mina kläder som jag förberedde dagen innan. Jag hade på mig en mörkblå hoddie, ett par blåa utsvängda Jens och ett par vita sockar. När jag hade satt på mig mina kläder gick jag till köket och la en pågen macka i våran brödrost. Medan brödet var i rosten gick jag och borstade mitt hår så att det inte är rufsigt. Efteråt satte jag upp mitt hår i en tofs och flätade det. Då hörde jag att mackan var klar rostad och jag tog fram smör och det rostade brödet, jag smörade min macka och hällde upp ett glas mjölk. När jag var färdig med att smöra la jag på en bit skinka och började att äta. Därefter gick jag och borstade mina tänder.

Efteråt var det dags att sätta på mina ytterkläder och cykla till bussen. När jag kom till busskuren han jag precis i tid för att hinna med bussen. När hoppade på bussen satte jag på mina hörlurar och lyssnade på musik hela vägen fram till skolan, just nu är en av mina favorit låtar the great war av Taylor Swift.

Varje dag kommer jag till skolan kl 08:15. 08:25 öppnas dörren till våran korridor och jag hänger av mig mina ytterkläder på min hylla. Våran första lektion var labb och då skulle vi testa vilka saker som ledde ström. 11:50 äter vi lunch det blev potatis bullar med skinkfärs och lingon.

13:30 slutar vi för dagen och jag och mina kompisar ställer oss i busskön och det är dags att åka hem. När jag har hoppat av vid min busshållplats låser jag upp min cykel och börjar cykla hem. När jag sedan har kommit hem går jag till mina katter och ger dem mat. När jag har gett mina katter mat går jag in och tar av mina ytterkläder, då kommer min hund och vill gosa med mig. Därefter går jag in till köket och tar ut vanilj kvarg och frysta hallon ifrån kylskåpet och frysen. Efteråt häller jag upp en skål med lite hallon och mickar dem. En stund senare när hallonen inte är frysta längre tar jag ut dem, häller på kvargen och blandar runt tills att kvargen får hallon överallt. När jag var klar tog med min fika in på mitt rum och satte på min tv. På tv:n kollar jag på Emil hansius eller Ribecka.

17:15 började jag att cykla till mina kompisar, för att vill skulle cykla till McDonalds. Vid ungefär 17:30 var jag framme hos mina kompisar och vi började cykla mot McDonalds. Min tredje kompis tog bussen dit istället för att hon har mycket längre till McDonalds än vad jag och mina två andra kompisar. Ungefär vid 17:50 var jag och mina två kompisar framme men min tredje hade inte kommit än så vi gick och satt oss där inne för att vi inte skulle bli kalla. Efter ungefär 5 minuter var hon här. Nästan direkt när hon hade kommit beställde vi maten.

Jag beställde: 9 bitar chikennuggets med en sötsursås, bearnaisesås och fanta. När vi hade ätit up var jag mer hungrig så jag beställde en daimmcflurry och en äpple paj. När jag hade ätit up det såg vi en kille och hans pappa. Killen tycke vi alla var as snygg och ville ha hans snap men vi vågade inte fråga. Efter en stund som vi hade pratat tog vi på vår ytterkläder sa vi hejdå till våran kompis som skulle åka hem med sin pappa för att hennes mobil hade dött och då kunde hon inte andvända sin bussbiljett. När vi hade sagt hejdå gick vi till våra cyklar. När vi kom fram till cyklarna satte vi på våra lampor och började cykla hem.

Vi sa hejdå och jag cyklade hem själv till mitt hus. När jag var hemma satte jag på mig mina mjukis kläder och tittade på tv. Kl 23:00 gick jag up ut min säng och borstade mina tänder. Därefter gick jag tillbaks till min säng, stängde av tv:n och gick och la mig.

Publicerat

28 februari 2023

Berättat av

Hilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05034

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ10

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!