Mitt Liv

  • Mamma

  • Ella

  • Ella

Berättat av Ella

Född 2009. Lilla Nacka Skola. Åk 4-5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en tjej på 11 år som gillar att hålla på med trupp gymnastik. (Jag är inte så bra men jag tävlar ändå) JAG ÄLSKAR ATT BADA! Jag tycker även om att åka båt med familjen vilket vi gör väldigt ofta på sommaren. Jag som person är ofta glad och pigg. Man vill inte bråka med för jag kan bli riktigt sur. 😂 Jag tycker om att tävla inte bara i gymnastik utan tex stafett och så i skolan. Jag gillar att vara med familjen och med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Idag är det söndag och jag vaknade av att mitt alarm gick och klockan var 05:15 på morgonen. Detta är ingen vanlig dag för idag ska jag och min familj hämta vår lilla hundvalp i Skåne. Vi ska hämta valpen på en kennel som heter ”Klarins Labradoodle” Vi ska hämta en liten hane och vi har döpt honom till Jackson. Jackson har 7 syskon, 5 tikar och 2 hanar. Alla valpar är 8 veckor. 2 veckor tidigare hade vi hälsat på alla valpar. Det var då vi fick reda på vilken valp vi skulle ta med oss hem.

Jag och min familj bor i Nacka så det tar ganska lång tid att åka ända till Skåne (vi tar bilen dit). Vi sätter oss i bilen klockan 06:00. Vi har med oss lite matsäck och så. Vi sitter i bilen och jag lyssnar på musik i mina airpods ganska så länge medans jag äter frukost. När vi typ hade åkt halva vägen äter jag lite morötter och vindruvor medan jag spelar kort med mamma. Vi spelar lite olika kortspel tex bluff, finns i sjön och svälta räv. Vi åker mestadels på motorvägen. Vi stannar och äter lite lunch som vi haft med oss, pastasallad. När alla är färdiga sätter vi oss i bilen igen. Efter ett tag så kollade jag på klockan och inser att det bara är 39 minuter kvar. Jag känner att jag börjar bli lite nervös och jag märker att mina småsyskon och mina föräldrar också börjar bli det. Under den lilla tiden det var kvar så kollade jag ut på den fina naturen. Tiden går så fort för nu är det bara 4 minuter kvar och vi svänger in på en ganska så smal väg. Man märker att Skåne har ganska olik natur om man jämför med Stockholm.

Vi kommer fram dit kl tolv. Alla valpar leker i deras trädgård. Innan vi åkte så hade vi blivit rekommenderade om att använda en spray som heter ”Adaptil” ifall man skulle ha valpen i knät när man åkte hem och det skulle vi. Så innan vi gick in till trädgården så sprayade jag Adaptil på mamma för det var hon som ska ha Jackson i knät. Vi går vi in mot valparna och deras mamma. När vi kommer in på gården rusar alla valpar mot oss. Det var 3 valpar som redan hade åkt för typ 20 min sedan, så när vi kom dit så var det bara 5 valpar kvar. Medan jag och mina syskon Franz och Sophia gosade med alla valpar som var kvar så skrev mamma och pappa på lite papper.

Klockan ett så sätter vi oss i bilen med Jackson. Under bilresan hem så sover Jackson nästan hela tiden förutom på de tre stoppen vi gjorde för att han behövde kissa, bajsa eller äta. Som tur var så spydde, kissade eller bajsade han inte i bilen på väg hem. Fast han gnydde lite i början.

När vi kom vi hem så fick han gå runt lite i huset och kolla. Typ klockan åtta på kvällen så åt vi middag. Kvällen innan hade vi gjort hemmagjord pizza så vi åt lite rester från det. Efter det gosade vi lite mer med Jackson och rastade honom ute i trädgården. Klockan nio på kvällen fick han mat. När han hade ätit fick han gå ut och bajsa. Efter det sa vi godnatt och sen gick vi och la oss. Jackson sov i mammas och pappas rum. GODNATT!!

Publicerat

24 maj 2020

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00166

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lilla Nacka Skola

Klass

Åk 4-5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!