Mitt Liv

Berättat av Nelly

Född 2007. Kung Karl 46. 6AB.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En fredag i mitt liv (text)

05:30 ringer mitt första larm. Jag har ett rätt så stort rum som är bara mitt med ett fönster och fula rosa väggar i två nyanser som jag har haft sen jag var typ åtta eftersom vi inte har hunnit måla om.

Oftast så sover jag i typ 20 minuter till tills nästa larm ringer.

När jag väl hör larmet igen sätter jag mig upp, tar upp min guldfärgade mobil och stänger av det. Då brukar jag spela i typ 40 minuter tills klockan är 06:30.

Jag går ner för den lilla, vita stegen eftersom jag har en loftsäng med ett skrivbord under och klär på mig kläderna jag valde igår kväll.

Jag packar allt jag behöver ha med mig till skolan i min för stora, svarta ryggsäck med blå och rosa fjädrar och sätter min mobil på laddning.

Ungefär klockan 06:50 går jag ut till vårt vita kök som är rätt så nära mitt rum för att fixa och äta frukost. Jag har alltid typ åtta larm så att jag vet vad jag ska göra och för att inte bli sen. Vid den här tiden brukar min mamma och lillebror vakna. Pappa börjar klockan sju så han har redan åkt. När jag har ätit klart ställer jag undan disken i diskmaskinen och går ut till våran smala, mörka hall med röda väggar och ställer min väska där.

Ungefär klockan 07:10 går jag in på toaletten för att borsta tänderna. Jag tar fram tandkrämstuben ur ett skåp med en spegel och tar en klick tandkräm på min lila tandborste. Sen borstar jag håret med min rosa och svarta hårborste. Ungefär då brukar Ida ringa.

Jag går tillbaka till hallen och tar på mig ytterkläder. Jag sätter på mig mina svart vita skor, min blåa jacka och min väska och säger hejdå till mamma.

Jag låser upp det gråa förrådet och tar ut min nya, stora svarta cykel. Just nu bor jag och min familj i typ ett grått, stort radhus där tre andra familjer också bor, men om kanske ett år eller mindre kommer vi flytta ut på landet för att vi håller på och bygga ett hus där. Jag cyklar upp för en liten men brand backe i min vita hjälm, kör förbi några hus i olika färger och brandstationen, ner för en till backe och går ner för ett par trappor där jag sen står för att vänta tills Ida ska komma.

Ungefär 07:35 brukar hon komma och då går vi till skolan tillsammans. Ibland cyklar hon på sin gröna cykel och ibland så går hon.

Ungefär 07:40 är vi i skolan. Våran skola är stor, grå och har tre våningar. Vi går upp för den gråa stentrappan, går igenom en lång korridor och sätter oss utanför vårt klassrum. Då brukar vi oftast sitta och spela.

Ungefär klockan 07:57 lämnar vi in våra mobiler. Klockan 08:00 börjar skolan, då har vi NO i 50 minuter. Efter en lektion med flitigt arbete och mycket gjort så går vi ut på en halvtimmes rast (fast jag måste erkänna att på vissa lektioner kan jag vara väldigt trött och inte orka göra så mycket). På rasterna brukar jag vara med mina bästa vänner Jonna och Edit. Vi brukar oftast bara gå runt eller sitta och prata och skratta. Efter rasten har vi två lektioner: svenska och engelska. Efter de lektionerna har vi lunch och rast i 40 minuter. Vi måste alltid tvätta händerna jätte noga innan vi går in i matsalen, hålla en meters avstånd och ta en ny tallrik om man ska hämta mer mat. Allt det här på grund av Coronavirus.

Efter rasten har jag matte tills vi slutar klockan halv två. Då hämtar jag min mobil ur lärarrummet, går ner för trappan och ut för att låsa upp min cykel som står vid ett svart cykelställ under ett vitt, typ genomskinligt tak. Oftast så går jag med Ida, säger hejdå till henne när vi är utanför henne och cyklar sen samma väg hem. När jag har lämnat min cykel i förrådet igen går jag upp för en grå trappa och låser upp dörren. Jag hänger upp min jacka på en liten svart krok och ställer mina skor på ett svart skohylla från samma set. Jag tvättar händerna noggrant och går ut till köket för att äta mellis.

Jag brukar oftast äta lite yoghurt med banan vid vårt lite brunaktiga bord med fyra mjuka stolar. Min lillebror brukar oftast komma hem tidigare än mig eftersom han har närmare. Vi går i olika skolor, jag går i Kung Karls skola och han går i Haga skolan. Mamma är nästan alltid hemma eftersom hon jobbar natt, men ibland har hon möten och sånt. När jag har ätit klart går jag in till mitt rum för att spela lite. Då brukar jag ibland prata eller skriva med någon vän.

Klockan 15.00 kommer pappa hem. Vid den här tiden brukar jag oftast rita lite. Jag gillar och rita manga och anime med markers. Först skissar jag alltid bilden med en blyertspenna, fyller i linjerna med en svart fineliner och sen färglägger med markers eller låter bilden vara som den är. Fast jag brukar oftast rita av bilder (just nu i alla fall).

När jag har ritat lite brukar jag titta ifall vi har några uppgifter eller läxor på min svarta skol iPad. Vi har haft de sen fyran men sen kommer vi få datorer i sjuan.

Ungefär klockan 19 brukar vi äta middag. Både mamma och pappa brukar laga mat och jag och min lillebror brukar hjälpa till att duka ibland.

Efter maten brukar jag oftast umgås med familjen och titta på film tillsammans i vårt rätt så stora vardagsrum med en stor, beige soffa och en stor svart tv.

Sen går jag tillbaka in till mitt rum och sätter mig vid mitt stökiga skrivbord och tar fram min rosa bullet journal. Det är som en kalender dagbok där man kan skriva sina mål eller saker man måste göra.

Sen brukar jag spela lite på min guldfärgade mobil och spela lite piano på min svarta keyboard som står i mitt rum.

Ungefär mellan nio och halv tio brukar jag gå och borsta tänderna. Efter det brukar jag rita lite till. Sen klättrar jag upp för den lilla vita stegen, upp till min säng. Då brukar jag läsa lite ibland.

Ungefär mellan klockan 22 brukar jag lägga mig för att sova. Men oftast så tar det en stund innan jag somnar. Ibland kan jag somna 23.

Publicerat

19 maj 2020

Berättat av

Nelly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00145

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kung Karl 46

Klass

6AB

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!