Mitt Liv

  • Greta Taavo

Berättat av Greta

Född 2008. Korsängsskolan. 5 grön.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Greta Taavo, jag är 11 år och fyller 12 om 29 dagar. Jag har en katt som heter Rino. Jag spelar fotboll och har gjort det i 5 år. Mina bästa vänner är: Elsa, Thea, Alicia och Alva.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar klockan 06:00 av att mitt alarm på min telefon ringer. Sen tar jag telefonen och kollar på den innan jag ska duscha, när klockan är runt 06:10 så går jag in på toan. Jag går på toa innan jag går in i duschen. Det är varmt och skönt i duschen så jag stannar där i ungefär 10 minuter. Efter duschen så tar jag på mig mina kläder, det är en tröja som är randig med gula kanter och jeans med hål i. Sen går jag ner och ska äta frukost, där har mamma serverat mackor, yoghurt, gröt och frukt. Jag äter bara en macka för jag inte var så hungrig. Efter frukosten så går jag till toan igen och borstar mina tänder. Efter det så tar jag min skoldator som jag laddat under natten och sätter den i min ryggsäck. Jag hade inte fått några läxor så jag hade bara min dator i väskan. När klockan är 07:20 så tar jag på mig mina ytterkläder det är några Adidas skor och en jacka som är ganska fluffig. Sen tar jag mina nycklar som jag sätter runt min hals och tar min rosa cykel hjälm på mitt huvud.

Jag går ut till garaget där min cykel står. Jag har en grå cykel. Jag hoppar på cykeln och åker ut fån min gata och ner för backen ända ner till Elsas hus. Där väntar jag tills Elsa, Alvar och Thea kommer så vi alla kan cykla till skolan. Vi åker till skolan och småpratar lite om skolan och saker. När vi har åkt förbi XL-Bygg så är det en lång brant backe som man måste cykla upp för. Alla de andra klarar att cykla upp men jag tyckte det var så jobbigt så jag hoppade av efter halva backen. När jag kommer till skolan så ställer jag cyklarna i cykelstället jag har ett cykel lås som sitter fast på cykeln så jag behöver bara vrida nyckeln och sen ta ut den från låset. Jag tar min väska som satt i korgen och sätter den på min rygg. Jag tar av mig min hjälm för jag tycker den ser så ful ut på mig.

När jag går in i skolan så ser jag massa sexor som kollar på deras telefoner och brottas. Jag fortsatte gå i korridoren ända tills jag är vid mitt skåp. Jag öppnar mitt guld färgade lås med min nyckel. I mitt skåp så är det stökigt överallt, det ligger kläder som jag inte använder på skåps golvet och massor av olika skriv böcker i den lilla hyllan som finns i uppe i de högra hörnet. Jag tar min blåa svenska bok, dator och läs bok. Sen går jag till svenskan för det har vi som första lektion. På svenskan så hade jag ett quiz om tj ljudet, jag fick 14/15 på det provet. Sen hade vi engelska. Där jobbade jag om det första flyget på quizlet. Det var kul. Sen efter engelskan så har vi en 20 minuters rast, på rasten småpratade jag igen med Elsa och Thea. Efter rasten så hade vi matte, vi tränade inför provet som jag skulle ha nästa dag. När vi var klara med att träna så fick jag spela kort. Jag spelade kort med Elsa, Thea, Alvar och Filip. Jag och Alvar kom på delad första plats, se kom Elsa och Filip båda 2:or och Thea förlorade. Sen hade vi lunch det var gulaschsoppa till lunch, Det är en slags kött soppa. Det var helt okej, men jag skyndade mig väldigt mycket för jag vill inte torka bordet.

Sen hade jag rast på rasten så var jag åter igen med Elsa och Thea men vi var även med Alvar och Oliver. Det hade fastnat en humla i ett hål där det hade stått ett staket på förut, vi tog ut humlan och hjälpte den att flyga. Vi döpte den till Dumle som godiset. Sen flög han iväg och han flög mot solen så vi såg inte Dumle mer. Sen hade vi so, vi kollade på geografens testamente det sista avsnittet. Efter det så hade jag och Elsa fördjupning med vår mentorsgrupp. Fördjupning är att man ska bli klar med saker man inte har blivit klar med. Jag var klar med allt så jag skrev en berättelse. Sen slutade vi skolan. Jag cyklade hem igen efter det och när jag kom hem så kollade jag på min mobil och åt mellis.

Sen efter det hade jag fotbollsträning så jag blev skjutsad av pappa i vår blåa ford. När jag kom fram till träningen så spelade jag fotboll i ungefär en timme sen kom pappa igen och skjutsade hem mig, jag åt köttbullar och makaroner. Jag var så trött så jag gick och la mig. Jag sommnade ungefär vid 21:00 tiden. Detta var min dag!

Publicerat

7 maj 2020

Berättat av

Greta

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00068

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Korsängsskolan

Klass

5 grön

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!