Mitt Liv

Berättat av Linnea

Född 2010. Åsele Centralskola åk 1 - 9. År 7 23/24 Åsele Centralskola.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

22.08.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter Linnea och jag ska berätta om en dag i mitt liv.

Jag bor i ett rött litet timmerhus med vita knutar och en grön dörr. Vi har en ganska stor tomt precis vid älven med äng och skog. På tomten står två lador, ett båthus och min gamla lekstuga, som mina två kaniner nu bor i.

Jag vaknar klockan 06:00 av min väckarklocka på mobilen. Då går jag ner till köket och fixar iskaffe, sedan går jag till badrummet och tvättar ansiktet och fixar håret, sen går jag upp igen, klär på mig och väljer smycken.

Efter att jag har sminkat mig i ca 10 minuter och blivit förbannad på min mascara 153 tusen gånger så ger jag upp och går ner. Då äter jag frukost och sedan borstar jag tänderna.

Jag scrollar på Pinterest (som är världens bästa app) innan jag måste gå ut till min buss som går 07:45. I bussen kollar jag schemat så jag vet vad jag har som första lektion.

Skolan börjar klockan 08:00. Mina dagar varierar oftast men mina absoluta favoritämnen är: Textilslöjd, träslöjd, hemkunskap, religion och historia.

Klockan 11:20 så har vi lunch i skolmatsalen. Oftast serveras väldigt god mat och vi har alltid ett brett urval på grönsaker/sallad.

Skolan slutar oftast 15:00 och då tar jag bussen hem igen.

När jag kommit hem så går jag och kollar så att mina kaniner mår bra och har mat och hö.

Väl inomhus så går jag upp på mitt rum och tränar på eller gör läxan. Efter det brukar jag ta det lugnt. På tisdagar och onsdagar har jag fotbollsträning. Jag spelar i ett tjejlag här i Åsele. När jag kommer hem från träningen så brukar jag mest ta det lugnt, kanske kolla Netflix och rita lite.

Jag gör min hudvård, borstar tänderna och sedan går jag och lägger mig klockan 21:30

Publicerat

9 november 2023

Berättat av

Linnea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05528

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Åsele Centralskola åk 1 – 9

Klass

År 7 23/24 Åsele Centralskola

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!