Mitt Liv

Berättat av Alva

Född 2011. Ljungbyskolan. LJ11.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.10.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Först så vaknade jag av mitt alarm på mobilen. Efter en stund så gick jag upp ur sängen och gick till köket i min pyjamas. I köket tog jag fram en macka och ett glas äppelmust. Medans jag åt min macka tittade jag på tik tok på min mobil. När jag hade ätit upp så tog jag på mig mina kläder. Jag hade en svart t-shirt och mörkgråa jeans. Sen tvättade jag ansiktet med vatten och en rengöring. Efter det smörjde jag in mitt ansikte med ansiktskräm. Jag borstade också mitt hår.

När jag precis hade blivit klar så kom min mormor och morfar i deras bil så jag gick till min brors rum och sa att de hade kommit. Sen gick jag till hallen och öppnade ytterdörren åt dem. Vi pratade ganska länge men sen när klockan hade blivit halv ett så tog vi på oss våra ytterkläder och gick ut. Vi satte oss i bilen och körde iväg. Vi skulle till stan och äta lunch på restaurangen Sisi. När vi var framme tog vi varsin tallrik och började ta mat. Jag åt nudlar och friterad kyckling. När jag hade ätit min första portion så tog jag en till portion. Det var jätte gott. När vi alla var mätta så gick vi till bilen igen. Vi satte oss och åkte iväg till en kläd affär där min bror skulle köpa regnkläder och vattentäta skor. Jag köpte inget men det skulle jag ändå inte göra.

När vi kom hem igen så gjorde vi inget speciellt, jag pratade lite med mormor och morfar. Morfar skulle gå till någon ögon läkare tror jag så de behövde åka iväg. Vi sa hejdå och så åkte de vidare. En stund efter de hade åkt tog jag och min bror fika. Vi tog några kakor. Sen låg jag i min säng och tittade på TikTok. Men efter nån timme så kom jag på att jag måste kolla vad jag skulle ha på mig till kvällen för jag och mina vänner skulle gå bus eller godis. När man går bus eller godis så knackar man på flera hus och säger bus eller godis. Då får man antingen godis men om den personen man knackar på säger bus så får man göra ett bus på deras hus. Vi skulle ha kostym, solglasögon, skjorta och en portföljd. När jag hade hittat alla kläder väntade jag på att mina kompisar skulle komma. Då ringde min kompis Nellie som skulle komma så vi pratade en stund. Efter kanske tjugo minuter kom min andra kompis Elsa. Så jag gick och öppnade dörren och vi gick in i köket för att äta middag som mina föräldrar hade lagat. Vi åt korvstroganoff med ris, det är en av mina favorit rätter.

När vi hade ätit klart kom Nellie. Så jag, Elsa och Nellie gick till mitt rum och bytte om och sminkade sår i våra ansikten. När vi var klara med det gick vi ut på gatan för vi skulle gå bus eller godis som sagt. Vi började att gå på min gata men sen gick vi lite längre. Vi fick mycket godis och det var jätte roligt. Men det var väldigt kallt. När vi nästan hade gått till alla hus och sagt bus eller godis gick vi hem igen. Hemma delade vi upp godiset så alla fick lika mycket godis. Vi åt lite av godiset vi fick men efter en stund gick vi till mitt rum igen och vi tog bort vårat halloween smink. Sen kom Nellies pappa och hämtade henne. Sen skulle Elsa också hem så vi körde hem henne och hämtade samtidigt min bror och hans kompis på en discgolf tävling i stan. När vi kom hem tog jag på min pyjamas och tittade på tv en stund. Jag tittade på programmet Robinson, det är mitt favorit program. När det var slut borstade jag mina tänder och la mig i min säng. Sen somnade jag.

Publicerat

18 december 2023

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05630

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ11

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!