Mitt Liv

Berättat av Sixten

Född 2011. Ljungbyskolan. LJ11.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.11.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Tjo, jag heter Sixten och är 12 år och gillar spela fotboll och pingis. Jag bor i Falkenberg och går i Ljungbyskolan.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade av att min storebrorsa väckte mig utan att det var meningen med sitt alarm. Jag var så trött så jag stannade kvar i sängen för att klockan var bara 6. Jag vilade i min säng till min lilla hund (Stina) sprang till mig och slickade mig i ansiktet. Jag tog på mig mina pingismatch kläder och jeans och tjocktröja. Jag lekte lite med Stina och sedan gick jag och gav min katt (Zeplin) lite mat och vatten. Sedan gick jag ut och rastade hunden och när jag kom in så var min storebrorsa Buster uppe och gjorde frukost. Pappa och Johanna kom också upp och Johanna bar i min lillasyrra som är 2 månader och heter Lycke. Vi käkade och jag åt en macka och en mugg o’boy. Jag kollade på lite tv, det var en dokumentär om andra världskriget och sedan åkte jag och pappa till Halmstad från vårat hus i Källsjö, det tog en timme typ.

Jag kom fram och och sa att jag var där så dem visste att jag kom. När jag gick in blev jag först chockad av att det var typ 2 pers där men sedan efter jag och pappa hade tränat ett tag så fick vi reda på att vi skulle vara där om 45min. Efter en kvart kom en av mina kamrater Gabriel och då tränade vi. Efter ytterligare 10 min så kan en annan lagkamrat, Patrik och då fick han också träna med oss. Efter ett tag så sa den som håller i det att vi skulle börja och att grupp 0-300 och 300-399 skulle köra matcher och Patrik och Gabriel kör i 300-399 så där fick jag vänta på att jag skulle köra. Dem ropade upp 400-499 och efter det var det min tur i 500-599. Jag skulle möta någon som hette Linus och någon som hette Jack i ett gruppspel. Det var jämna matcher men jag förlorade båda så jag hamna i B-slutspel men jag hade velat ha lite vatten och så sträckte jag mig i första setet jag körde. Det blev B-slutspel där mötte jag någon som skulle vara med i A-slutspelet men hamnade i B så då blev jag utklassad men första gången hade jag tur och vände 10-5 till 10-10 men då vann han båda dem sista och vann och nästa set vann han med 11-6 så jag åkte ut. På den match var det någon som råkade ta fel läskburk och tog min Fanta. Det gick bra för Patrik och Gabriel för Gabriel vann allt i A och Patrik förlorade men kom till A. Man fick vänta till prisutdelning och då körde jag med Patrik och Gabriel. När det blev prisutdelning så var jag delad trea för att det var så lite i b-slutspelet så det såg ändå bra ut.

Det var dags att åka hem men på vägen så åkte jag och pappa till (food market) på hallarna jag åt en hamburgare som hette 50 states och den innehåller bröd högrevsfärs, ananas, bacon och annat gött. Jag blev så mätt så jag blev snurrig. Pappa tog thaimat och det var någon kyckling med sås och ris till det. När vi hade käkat färdigt så gick vi runt inne på hallarna och gick in på hm för att köpa lite kläder till pappa. Han köpte två hoodies och två jeans. Efter det gick vi till barn avdelningen och till bäbis avdelningen. Vi hade många kläder som vi hade att välja mellan men valde ett dubbelpack som innehåller ett par julbyxor och en jultröja. Sedan åkte vi hem och påvägen tänkte vi att vi skulle åka till rusta och köpa en tomtedräkt till min hund Stina men vi märkte att det började bli sent.

Jag skulle bli lämnad hos mamma och när vi kom fram var jag ensam hemma för att dem andra som är mamma, pappa och Buster var och gymma. Jag gick och duscha och efter det så gosade och rastade jag med Buffon och gav han mat. Han verkade vara hungrig för att han käkade upp direkt. Sedan kom dem hem och jag hjälpte till att laga maten och ta disken, det blev älggryta av älgen som vi hade fått av morfar som är en jägare. Det såg gott ut men bara för att jag var för mätt då käkade jag inget så det var lite tråkigt men jag satt och kollade på. Efter maten så gjorde jag mina läxor som var ett arbetsblad i matte och att jag skulle kolla på en engelsk serie som heter ”Holly Hobbie” ,den handlar om att en tjej som heter Holly tror han håller på att bli av med sin kompis för en som heter Piper vill också vara kompis med dem. Efter det så kollade jag på tv och vi kollade på en film som heter ”hunger games” och när den var klar vid nio sedan borstade jag tänderna och la mig i sägen och somnade till lugna låtar som happier och annat, jag somnade snabbt.

Publicerat

18 december 2023

Berättat av

Sixten

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05634

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ11

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!