Mitt Liv

Berättat av Alfva

Född 2011. Ljungbyskolan. LJ11.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.11.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag har en massa djur, hemma på gården har vi 5 katter, 1 hund och 3 kaniner. Vi hade kor men nu hyr vi ut ladugården så korna är inte våra. Man kan säga att våra kaniner har det lyx, de har våra största box som inne bur och en enorm gräsplan som ute. Jag tycker om att rida, vara ute i naturen, vara med djuren, och att rita. Min favo mat är pasta alfredo, och favo skolmaten är kålpudding. Jag är förälskad i iste och älskar varmchoklad. Jag älskar att shoppa och att prata med mina vänner, men jag vill helst inte vara med någon vän…

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag skulle vakna kl 06.30 men jag (som alltid) sover igenom 3 alarm (5 min mellan så till 06.45). Jag började dagen med att säga godmorgon till mina katter, Pipis och Michelle, sedan gick jag ner och gjorde frukost, jag åt 2 rostade mackor med bara smör på, och ett glas mjölk till. Samtidigt som jag låg i soffan och kollade TikTok medan jag låg och gosade med min hund, Mali.

Efter ungefär en kvart (07.00) så gick jag upp på mitt rum och bytte om, jag tog på mig mina favorit jeans, en svart långärmad tröja och en pastell-gul hoodie. Undertiden jag var på mitt rum så passade jag på att gosa med mina katter, bädda min säng och matade mina fiskar. Sedan gick jag ner och matade fiskarna i vardagsrummet och mata mina katter. Efter det gick jag på toa, borstade tänderna och gjorde min hudvårds-rutin.

När jag var klar packade jag min gympa väska, sa hejdå till mina djur och speciellt min hund då jag hade knappt sätt henne under morgonen. Sedan gick jag ut och matade mina tre kaniner, Tove, Snö och Valdemar, jag blev lite försenad så jag hann bara slänga in tre äpplen till dem. Medan jag gick upp till min farmor (närmsta granne) så lyssnade jag på musik, vibade och förberedde mig inför skolan. När jag kom upp till min farmor var hemma hos henne medan jag väntade på bussen.

Kl 08.06 gick jag och min lilla syrra, Nanny, upp till postlådan för att vänta på bussen. Den kom 08.09 och då började helvetet igen, det är så himla högljutt och alla i bussen är så jobbiga och kaxiga, det behövde jag stå ut med i 15-25 minuter, varje dag. Det som är ännu värre är att jag är den enda i min klass som åker den bussen, så jag hade varken någon att prata eller sitta med och just då var också mina AirPods borta så jag kunde inte lyssna på musik heller.

Vi kom fram till skolan ungefär kl 08.21 då gick jag till mina vänner medan vi väntade på att klockan skulle ringa in. Vi började 08.30 och började med klasstid då vi skulle skriva ner top 3 av det vi ville göra för klass pengarna. Efter 25 minuter av det så kom vår mattelärare och matten började. Det var ganska tråkigt vi hade en genomgång på ”blandad form” inom bråk och sedan skulle vi jobba i matte boken, det gjorde vi i 45 minuter. Efter det hade vi rast i 20 minuter, då stod jag och mina kompisar bara och pratade.

Sedan gick vi in, vi började SO:n med att gå igenom det gamla SO-provet och hur man fick poäng. Det handlade om hinduism och Buddhism. Sedan började vi upp med ett nytt ämne inom religion, det var religionen i Sverige. Vi gick igenom vad vi ska kunna och vad vi kommer lära oss och sedan började vi läsa i boken. Det tog hela passet vi skulle ha vår lärare, som också var våran engelska lärare så vi behövde skippa engelskan. Efter att vi suttit och gått igenom det nya ämnet i 1 timma och 40 min. Sedan skulle vi äta

Kl 11.50 gick vi till matsalen, vårat klassrum är paviljongen som är en liten byggnad bredvid huvudbyggnaden så vi behövde springa runt hela skolan till matsalen i regnet. Och så klart att när vi kommit fram var ingången helt lerig från alla elever som sprungit där. När vi kom in såg vi att det var makaroner och köttbullar med stuvning, det tyckte jag inte var gott. Efter att vi suttit i ca 30 minuter så gick vi ut i regnet. Vi stod bara under tak och gjorde ingenting.

Men kl 12.30 så gick vi in för att byta om till idrotten. De hade bytt taklamporna från glödlampa till LED-lampa så ljuset blev väldigt konstigt. Kl 12.40 så började idrotten och vi skulle ha volleyboll, det tyckte jag var jättetråkigt som vanligt. Man gjorde typ inget man rörde knappt på sig och det blev förvirrande sen när vi skulle köra match för vi körde annorlunda med dem. Så vi längtade bara tills vi slutade kl 13.30. Då gick vi och duscha och samtidigt fick lågstadiet (och min syrra) sluta för dagen, det tyckte jag var orättvist. Kl 13.45 började vi sista passet som var svenska och då skulle vi skriva denna texten. Det gjorde vi hela lektionen tills vi slutade för dagen kl 14.40, då gick vi till bussen. Vi stod och väntade på bussen i ca 3 minuter och åkte kvart i. Det är bättre att åka bussen när de yngsta inte var med, men de allra jobbigast åkte dock.

Jag gick av bussen runt 15.00 då gick jag och sa hej till min farmor, fick några muffins av henne och sedan gick hem. När jag kom hem så sa jag hej till min mamma, min syster och mina djur. Sedan tog jag en muffins, ett glas saft och gick och satte mig i soffan och fikade. Sedan resten av eftermiddagen så satt jag och kollade på TikTok, Snapchat och lite på youtube.

Kl 16.45 började jag göra mig färdig för bågskyttet, jag ringde runt till min kompis för att kolla om hon skulle med, det skulle hon inte. Och Medan jag väntade på att min stora syster skulle hämta mig gick jag ut och matade kaninerna, sa hej till katterna, gosade med kaninerna, och still slut så kom hon. Vi åkte till lokalen och hade jättekul, det som var tråkigt då var ju att min kompis inte kunde komma men vi hade roligt ändå. Det som var extra bra var att jag hade en bra dag så jag träffade nästan alla i mitten!

Kl 18.30 var det slut och vi packade ihop och åkte hem. När jag kom hem läste jag lite på min läxa och sedan gick vi upp till soffan och myste med fika, godis och chips med alla djuren. Efter ett tag så gick jag ner och gjorde mig redo, gick på toa, gjorde min hudvårds-runtin, borstade håret, la min mobil på laddning, gick upp på mitt rum och bytte om och gick och la mig runt 22.00 med min katt och sov en god sömn.

Publicerat

19 december 2023

Berättat av

Alfva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05642

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ11

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!