Mitt Liv

Berättat av Irma

Född 2010. Södertörns friskola. 22NV.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.09.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag vaknar klockan 6.30 på morgonen av mitt alarm på mobilen. Jag ligger kvar i sängen i ungefär 20 minuter innan jag går upp och klär på mig. Jag tar på mig mina mörkblå bootcut jeans och min gråa oversized t-shirt. Efter det går jag ner för min trappa till köket för att äta frukost. Jag lägger min rostmacka i brödrosten och rostar den tills den är en perfekt ljus brun färg. Då skyndar jag mig och brer smör på mackan så smöret smälter. Efter det brukar jag gå upp till mitt rum igen och lägga mig i min soffa och kolla på Netflix eller Disney +. Jag brukar kolla på Gossip Girl eller på Modern Family. Jag har kollat klart på Gossip och jag har kollat om Modern Family typ 6 gånger. Det är en serie som jag brukar ha på i bakgrunden.

Till skolan åker jag buss och pendeltåg. Det tar ungefär 45 minuter för mig att ta mig till skolan. Jag tar buss 144 från Parkudden till Älvsjö station. Sedan tar jag pendeltåget från Älvsjö station till Flemingsberg station. Efter det tar jag buss 712 eller 713 från Flemingsberg till Björnkulla.

I skolan äter vi ofta lunch ganska tidigt, runt 10.30. Våra lunchraster brukar vara 40 minuter till en timme och 15 minuter. Jag brukar vara med Siri, Leona och Erika. Vi brukar sitta i vårt kontor hela rasterna. Sedan när dagen är slut runt 15.00 åker jag hem.

Om inte min storebror Arvid hämtar min lillebror Tore från skolan så måste jag göra det, det tar ungefär en halvtimme dit och tillbaka eftersom Tore är extremt långsam. Om jag hade gått själv skulle det ta max en kvart.

Om jag inte har gymnastik brukar jag ta något att äta och sätta mig i soffan i mitt rum och kolla på film eller youtube, eller så är jag med mina kaniner Malte och Lovis. Ibland blåser jag även upp mitt ballonggolv eller hoppar studsmatta. Ett ballonggolv är som en liten hoppborg men bara golvet. Jag brukar så ofta jag kan hänga med kompisar. Jag är oftast med kompisar från gymnastiken och min gamla skola, men ibland bjuder jag också hem kompisar från min skola jag går i nu. På söndagar är jag också ledare för en trupp med 8 åringar som gör gymnastik i ungefär 1 och en halv timme.

Jag har gymnastik tre dagar i veckan och varje träning är 2 timmar och 30 minuter. Tre tjejer på gympan och jag turas om att skjutsa varandra. Alltså våra föräldrar. Vi åker en halvtimme innan gympan börjar. När vi är framme och gympan börjar, börjar vi med att värma upp. Det brukar ta ungefär en halvtimme. Sedan börjar vi med träningen. Oftast har vi först luftgolv och trampolin, sen tumbling och till sist trampet. Ett luftgolv är ett ballonggolv men hårdare och mindre studsigt. En trampolin är som en studsmatta men annat material och studsigare. En trampet är en studsmatta men väldigt liten, så man springer innan det och hoppar på den så man studsar. Ett tumbling är en mjuk, studsig matta.

På vissa kvällar brukar jag och min familj kolla på Bonusfamiljen och äta chips eller popcorn. Mina favorit chips är sourcream and onion chips eller dill chips. Pringles är också jättegott. Jag går och lägger mig ungefär 22.00 eller 22:30. Då brukar jag lyssna på en podd i tio minuter och sedan somnar jag efter kanske en halvtimme.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Irma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05652

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22NV

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!