Mitt Liv

Berättat av Sina

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.10.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag vaknar kl 06:00 av att mitt alarm ringer, det tar ungefär 10 minuter för mig att gå upp från sängen och bädda sängen , för att jag brukar hålla på med min mobil. Efter ungefär 10 minuter så börjar jag byta om till ett par jeans och en randig tjocktröja, för att det står på väderprognosen att det ska vara ganska kallt. När jag har på mig tjocktröjan och jeansen så går jag till mitt skrivbord och börjar sminka mig så snabbt som möjligt för att jag måste hinna till frukosten vilket jag inte brukar hinna med. Jag kollar mig själv i spegeln och börjar sminka mig , efter ungefär 15 min så är jag klar. Sedan så tar jag min plattång ur min låda där jag har alla mina hårprodukter , locktång, hårborste osv. Jag sätter igång plattången och väntar tills den blir super varm. När den är väldigt varmt så tar jag plattången och börjar platta mitt hår. Det brukar alltid vara jätte stressigt när jag plattar håret så jag försöker platta mitt hår så fort jag kan. Därefter går jag till köket och gör en ost & gurkmacka med ett glas mjölk.

När jag då har ätit min frukost så går jag till mitt rum och tar upp min mobil från sängen och kollar hur mycket klockan är . Jag ser att klockan är 07:25 det betyder att jag måste ut om fem minuter för att hinna med min buss. Jag tar min väska och sedan går jag till hallen och tar på mig mina skor, sedan går jag in till köket och tar med mig hemnycklar så att jag inte glömmer att låsa dörren. Därefter jag har låst dörren så går jag ut och promenerar till busshållplatsen. Jag är vid busshållplatsen och ser att klockan är 07:35 min buss kommer då om 5 minuter, den här bussen brukar oftast va sen så jag tar upp min mobil och går in på SL-appen för att kolla om bussen kommer vara försenad eller inte. När jag söker upp min busstid så står det att den ska komma 07.44 istället för 07.40 betyder att den är 4 min försenad. Efter 4 minuter så kommer min buss , jag går in i buss och tar fram mitt SL kort och blippar mitt kort på automaten. Jag går längre in i bussen och ser mina vänner, jag går och sätter mig vid dem.

När bussen har kommit fram till Björnkulla så förbereder jag mig och mina klasskompisar för att gå av från bussen. Efter vi har gått av från bussen så går vi mot C huset, när vi är vid C huset så tar jag av skorna och går in i kontoret. Jag tar fram min skåpnyckel och låser upp mitt skåp , jag ser på mitt schema att vi börjar med svenska. Så jag tar fram min gula mapp och sätter mig på min plats längst fram bredvid en tjej i min klass.

Min svensklärare startar genomgången och börjar berätta vad vi ska göra denna lektion. När hon har pratat klart så börjar vi läsa vår bänkbok. Min bänkbok heter “korta kjolen” tror jag. Den handlar då om en tjej som får sommarlov som sedan blir våldtagen. När vi har läst i ungefär 10-12 minuter, så fortsätter vi på våra skrivuppgifter. Efter svenska lektionen så har vi ungefär fyra lektioner kvar, matte , , engelska , so.

Efter mattelektionen så har vi lunch och rast i 1 timme ungefär. Till lunch så blir det fisk och potatis med nån sås. Lunchen var inte så jättegod så jag tog en knäckemacka till det också . Ibland brukar jag dricka vatten men oftast ett glas mjölk. Jag och mina kompisar letar efter ett bord där vi kan sitta , oftast så brukar vi sitta i tysta rummet . Men idag valde vi att sitta i långborden i matsalen. När vi var klara så var det dags för engelska och SO.

På engelskan så hade vi genomgång i ungefär 10 minuter och sedan kollade vi på vår film som heter “Cool runnings” som handlar om fyra grabbar som vill vara med i Olympics . När vi har kollat klart så svarar vi på några frågor till filmen som vår engelska lärare har gjort. Sedan när den engelska lektionen är slut så har vi ungefär 10 minuter paus innan lektionen börjar, . Eftersom att mellan varje lektioner så har vi ungefär 10 minuter paus emellan.Men på rasten brukar vi inte göra så mycket, men jag och min kompis Siri brukar bara går unt så att vi orka till nästa lektion . Efter 10 minuter börjar SO på SO så har vi historia. På historian så brukar vår So lärare visa en presentation och utifrån presentationen så har hon gjort som stödord som vi ska anteckna ner på våra skrivhäften. När vi har antecknat så förklarar hon vad hon har skrivit ner på sin presentation så att vi förstår vad vi har antecknat. Därefter lyssnar vi på en podd om Aristoteles och Alexander den store som var 40 min lång, sedan när podden var klar så ställer vår SO lärare frågor om podden. Sedan ber hon oss att ställa upp stolarna och ställa oss bakom stolarna för att hon ska hämta mobillådan. När hon är tillbaka så rusar alla till mobil lådan och hämtar sin mobil, sedan går vi till vårt kontor och hämtar våra ytterkläder.

När jag har satt på mig mina ytterkläder så tar jag fram min mobil och går in på sl-appen för att kolla när bussen åker. Jag ser att bussen åker 14:15 alltså om 5 minuter, mina kompisar och jag går till busshållplatsen i ett snabbt tempo. Sedan när vi är framme vid busshållplatsen så ser vi att bussen redan är där, för att bussarna brukar alltid vara 1-5 min tidiga. Vi går in i bussen, tar fram våra sl kort och blippar på automaten , sedan går vi längst bak i bussen för vi brukar alltid sitta där för då sitter alla i klassen tillsammans. Efter ungefär 4 stationer så går jag av från bussen och fortsätter hem genom centrum. Sedan när jag är utanför min lägenhet så tar jag fram min nyckel och låser upp min dörr och går in. När jag står i hallen så tar jag av mina skor och ställer dem i skohyllan, sedan tar jag av min jacka och hänger upp den.

Jag går in i badrummet och tvättar mina händer, sedan går jag in till köket och gör två mackor. Jag öppnar kylskåpet och tar ut smöret, helst tar jag alltid bregott, sedan tar jag ut osten och smörgåsarna. Därefter tar jag en tallrik och ställer den på köksbordet, jag börjar med att bre mina mackor sedan lägger jag ost på. Därefter tar jag ut arla mjölken , helst tar jag den gröna den är jättegod. När jag har ätit klart så går jag in till mitt rum och byter om till mina handbollskläder, och packar in min boll, vattenflaska och mina handbollsskor i min handbolls väska. Sedan går jag till badrummet och tar fram alla mina hårprodukter som jag använder för att göra en fin slickback på håret . Jag använder inte så mycket gele och hårspray jag tar så lite som möjligt , för det är inte så jättesmart att ta mycket.

När jag har fixat håret så tar jag min kofta och min jacka där det står Huddinge Handboll på och sätter på mig det. Sedan tar jag fram mina lila spring/joggingskor från stadium , vi brukar alltid jogga i 10 min innan vår alltid så det är därför jag tar på mig mina joggingskor. Därefter kollar jag ifall min pappa är klar att åka för det är alltid så att det är pappa som brukar skjutsa mig till mina träningar.

Vi går ut till bilen, sedan åker vi i ungefär 10-15 minuter till hallen. När vi är framme så går jag ut från bilen säger hejdå till min pappa , sedan fortsätter jag gå till hallen där mina tränare står redo för träningen . Jag lämnar min väska i omklädningsrummet och sedan går jag ut till mina lagkompisar och därefter börjar vi jogga i ungefär 10 minuter .

När träningen är slut kl 19.40 så åker jag hem helt utmattad och trött, men som tur är så har jag inga läxor eller prov under den veckan så jag behöver inte plugga till något när jag är hemma , istället går jag in till badrummet och tar en varm och skön dusch. När jag har duschat så äter jag middag , till middag blir det en god lasagne. Jag sitter oftast alltid ensam och äter när jag har sena träningar , det är ganska tråkigt men det går bra . Sedan borstar jag tänderna , umgås jag lite med min familj och sen så kollar jag på min serie i mitt rum, i min sköna säng.

När klockan är ungefär 21:40 så lägger jag mig ifrån min dator och släcker min nattlampa , och somnar.

Godnatt(:

Det här var min långa dag , hoppas du gillar den!

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Sina

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05658

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!