Mitt Liv

Berättat av Astrid

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.09.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att spela fotboll och umgås med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Klockan slår 06:00 en tidig vardag morgon, larmet tjuter i hela mitt rum tills jag stänger av det, mina ögon är nästan ihoplimmade och jag vill bara ligga kvar i min varma säng med mitt tjocka täcke.

När jag går upp ur min säng så släpar jag mina tunga steg in till badrummet för att tvätta mitt ansikte, sen när jag har kommer tillbaka till mitt rum så öppnar jag min garderob som ser ut som en färgbomb. Det brukar börja med att jag kollar igenom hela min garderob och får massa idéer men sedan slutar de oftast med en tröja och några slitna jeans som ändå är mina favoriter. Kläderna är valda och sen kommer jag alltid till det bästa, att sätta mig framför min sminkspegel med de starka brinnande lamporna som lyser rakt in i mina trötta ögon. När jag ändå har kommit långt in i morgonen har jag nästan inte ens vaknat än, jag är fortfarande i min morgon sömn då jag nästan känner på mig att jag snart ska vakna till. Jag sitter i alla fall på min gråa sammet stol och tar fram korgen med penslar och färg, jag har alltid en rutin hur jag ska sminka mig och den följer jag varje morgon. Sminket är klart och jag blir oftast nöjd beroende på om jag har en bra eller dålig dag men det brukar oftast vara en bra dag, de starka lamporna är släckta och jag har hunnit med att bädda min säng, välja kläder och sminka mig, jag har nästan alltid bara en timme på mig på morgonen så jag har inte den tiden jag helst vill ha, för att det brukar bli stressigt. När jag är klar med allt så är jag på väg upp mot den knarrande trappan som leder upp till köket, då har min mamma gjort frukost till mig som hon alltid brukar göra och har gjort. Jag tar min macka och skålen med yoghurt och sätter mig vid köksbordet, jag sitter oftast med mamma och äter och inte själv men ibland kan jag tycka de är skönt att sitta själv för att bara få sitta i mina tankar och tänka en stund, sen tackar jag för den goda frukosten och skyndar mig ner för trappan för att borsta tänderna. Tandborsten går runt runt i min mun och sen spottar jag ut den starka mint smaken och torkar mig runt munnen. Jag tar på mig jacka, skor och mössa för nuförtiden är det väldigt kallt, sedan när jag är klar ropar jag på mamma och säger hejdå, och säger alltid ha en bra dag och att hon älskar mig och de gör min start på dagen lite lite bättre.

Jag går ut genom dörren och är på väg mot skolan och känner den kalla vinden blåsa mot mitt ansikte men det är bara att ge sig ut, jag tar steg för steg ända vägen till busstationen och bussen går om ungefär 5 min, de brukar inte ta så speciellt lång tid att gå bara några minuter och sen är jag framme vid bussen. Det står många människor och väntar på bussen och väntar på att den ska komma, när bussen kommer blåser vinden förbi och sedan öppnas dörrarna, om jag har tur så får jag en sittplats annars får jag stå men det är bara 2 stationer så det skadar inte. Jag kliver av bussen när den är framme för att gå mot min nästa buss och den brukar inte gå förrän om jättelänge när jag kommer fram, jag kommer fram till min busstation och står där i kylan och väntar på att bussen ska komma. Nu när jag har stått där i kylan igen i 15 minuter för att vänta på min andra buss så kommer bussen och alla rusar in och sätter sig. Sen åker vi i ett tag och folk går på och av, sedan efter några stationer och tråkiga omvägar så är vi framme på skolan och dagen har börjat. Vi kommer in i klassrummet och alla har hämtat sina mappar och om de skulle vara dagen som de är idag så tar alla sina gröna mappar som är matte, sedan har vi ungefär tre lektioner och sedan lunch, lunchen brukar vara god men ibland ligger de en tråkig liten fisk och väntar på att den ska bli uppäten. Efter rasten har vi två lektioner och sen brukar vi sluta och jag har kämpat mig igenom den långa tråkiga skoldagen.

Jag är på väg hem och har tagit alla mina grejer och sitter på min första buss, vissa dagar känns det som att jag sitter ensam i en tystnad och alla andra skrattar och jag har sonat ut från världen, och andra dagar är jag med i diskussionerna som pratas runt omkring, alla röster och ljud bara ekar i bussen. Jag är framme och ska ta min andra och sista buss, den brukar gå väldigt ofta så jag slipper stå och vänta, på den bussen sitter jag oftast själv om jag inte ska hänga med någon vilket jag oftast inte hinner, för oftast när jag kommer hem måste jag plugga sen har jag träning och sen är dagen slut.

Jag har klivit av bussen och luften är kvav och fuktig, jag är på väg hem och min träning börjar om ungefär 3 timmar och då hinner jag precis plugga, äta och byta om. Jag kliver in genom dörren och sedan slänger jag mina grejer på sängen och går upp för trappan som jag också gjorde imorse. Jag öppnar kylen och är osäker på om jag ska äta eller inte, antingen blir det en torr macka eller blir det inget alls, när jag har ätit eller om jag inte valde att äta så sätter jag mig vid mitt skrivbord och börjar plugga i något ämne, oftast så kommer jag igång tillslut och jag lär jag mig något. Efter nån timme eller mer så är jag på väg mot min träning och klockan är nästan halv åtta, det här är min favoritträning som är den senaste av alla. Mamma släpper av mig och jag går in på fotbollsplanen, jag hör hur alla flåsar och det kommer rök när alla andas för att det är så kallt. Träningen börjar närma sig sitt slut och alla tar sin vattenflaska och klunkar i sig vatten, när vi får gå från träningen hoppar jag in i bilen och rumpvärmen är på och det känns som att sätta sig i en brasa, det tar ungefär tio minuter hem och det ser ut som om att det är natt ute, det är jättemörkt och då vet man att vintern börjar komma. När vi har kommit hem tar jag av mig de svettiga kläderna och hoppar in i duschen, jag drar på högsta värmen och ångan i badrummet blir mer och mer och spegeln får imma på sig. Jag drar igenom schampo och balsam i det långa håret och sedan sköljer jag ut det, när jag har stängt av duschen kliver jag ut och torkar mig med en torr handduk som känns lika torr och sträv som ett sandpapper. Jag klär på mig min pyjamas och sedan drar jag ner mina rullgardiner och tar bort mina prydnadskuddar och bäddar upp sängen för att gå och lägga mig. Dagen är slut och alla tankar svävar runt i mitt huvud, alla kommentarer jag har fått under dagen som har varit bra och dåliga. Jag lägger mitt blöta hår på min kudde och släpper ner mina tunga ögon som jag har tvingat upp under dagen och sömnen är nästan i mig.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Astrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05664

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!