Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.09.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag vaknar varje måndag 06:10 av mitt alarm på telefonen. Jag vaknar så tidigt för vi börjar 08:10, och jag behöver en timme på morgonen för att slippa stress, den andra timmen behöver jag för att åka till skolan för det tar typ en timme att åka dit.

Det första jag gör på morgonen är att mornar mig,för att vakna till.När jag har vaknat lite sätter jag på mig en kofta för jag brukar frysa, men det är mest på vintern och hösten.Sedan går jag upp ur sängen och går till badrummet,för att tvätta ansiktet. Först tar jag en sak för att tvätta mitt ansikte, sen tar jag någon grej som är ett ansiktsvatten, sedan tar jag två krämer som återfuktar min hy. Det hjälper verkligen.

När jag har tvättat ansiktet går jag till köket för att jag ska göra frukost. Jag är inte en frukost människa, så jag tar typ bara en knäckemacka med smör och något pålägg,och ett glas vatten eller kall oboy. Jag brukar oftast ta typ 10 min för att äta det.Eftersom jag inte tar så mycket att äta.

När jag ätit frukost går jag tillbaks till badrummet, för att borsta mina tänder.Jag har en lila eltandborste. Jag borstar i 2 min nästan varje morgon och kväll.

Efter det går jag tillbaka till mitt rum för att bädda min säng,först fixar jag täcket, sedan tar jag på ett överkast tre kuddar och sedan en filt där man har fötterna. Jag bäddar sängen för att inte lägga mig i den igen och somna igen.

Sen sätter jag mig vid mitt sminkbord och sminkar mig, och tar på mig mina smycken jag ska ha. Jag tar också på mig kläderna som jag ska ha den dagen, men dom har jag redan lagt fram dagen innan, för att inte stressa över det. Jag brukar oftast ha hoodie och jeans på måndagar, för då är man som tröttast så jag brukar inte ha så fina kläder utan bara vanliga och mysiga kläder.

När jag har tagit på mig mina kläder tar jag min hårborste och borstar mitt hår, och sätter det i en tofs eller så har jag utsläppt. Men jag har oftast tofs.När jag är klar med det, tar jag min body mist från Victoria’s Secret, och sen går jag till hallen och sätter på mig mina ytterkläder och skor.

Ibland får jag skjuts av min mamma till centrum där min buss går, men oftast får jag gå ner, och det tar typ 20 min om jag går i vanlig takt.Bussen på måndagar går 07:25 och kommer fram 07:47 typ. Den kan komma tidigare och senare, men den är oftast i tid.

När jag går ner dit brukar jag tänka på vad jag ska göra när jag kommer hem, och ibland lyssna på musik.

När jag är framme vid bussarna går jag till den jag ska ta.Jag tar 712 som är Björnkulla. Där står två av mina kompisar som också tar samma buss. Bussen brukar typ komma en minut innan den ska åka därifrån. När den kommer brukar vi sätta oss längst bak i bussen, för där får vi plats alla tre, och det är ganska skönt att sitta längst bak. På bussen brukar vi inte prata så mycket för vi är ganska trötta.

Vi kommer fram ungefär 07:47, ibland kommer den tidigare och ibland kan den komma en eller två minuter sent, men den är oftast i tid. När bussen är framme går vi av den och går till vårt klassrum som ligger nära en lekplats. Där inne går jag till mitt kontor och sitter och kollar på min telefon tills någon annan som delar med mitt kontor kommer. Då pratar jag med henne istället.

Lektionen som vi börjar med är svenska och den börjar 08:10 och slutar 09:10. Vi brukar börja med att läsa på svenska, sen är det olika saker vi gör. Efter det har vi 10 minuter rast. Sen har vi språk, jag har spanska. Vi har språk i en timme, och på spanskan gör vi bara olika saker typ. Efter det har vi 10 minuter rast igen, och sen so, som också är en timme. Vid 11:30 slutar vi vår So och har lunch i en timme. Sen har vi idrott från 12:30 till 13:45, och vi slutar med matte i en timme. Matten börjar 14:05 och slutar 15:05.

På lunchen brukar jag inte äta så mycket, så jag äter många frukostmackor istället.

På vår lunchrast brukar jag vara med mina kompisar, vi brukar typ sitta kvar i matsalen, för typ alla vi äter många mackor istället för mat.

När skoldagen är slut brukar jag ta bussen till Flemingsberg. Den går 15:15 och kommer fram kanske vid 15:25. Från Flemingsberg tar jag tåg eller buss för att komma till Huddinge centrum, där mamma hämtar mig för jag har gymnastik vid 16.

I bilen äter jag mellis och byter till gympakläder om jag inte redan har det. Jag brukar ha på mina gympakläder för vi har idrott som näst sista lektion.

Som mellis äter jag oftast fil med flingor, sen tar mamma med en corny big(som är en bar) till mig för min träning är i 3 timmar, och vi brukar ha en fikapaus för träningen börjar ju typ efter att alla har slutat eller innan alla har slutat.

Jag brukar få skjuts av en tjej i mitt lags föräldrar för att mina föräldrar inte kan hämta mig. När jag är hemma vid 19:25 typ brukar jag värma mat som mamma har lagt fram till mig. Sen duschar jag för mitt hår brukar vara väldigt flottig och jag är alldeles svettig efter träningen. Jag brukar ta bort mitt smink innan jag duschar och tvätta ansiktet i duschen. Sen tar jag alla mina saker jag har på ansiktet när jag kommit ut ur duschen. Sen borstar jag mitt hår och sätter det i en fläta för att få lockigt hår dagen efter.

Om jag har något prov att plugga till gör jag det efter att jag har duschat och sånt men annars brukar jag bara kolla på min telefon eller bara ta det lugnt.

När klockan typ är 21 går jag till badrummet och borstar mina tänder, sen går jag och lägger mig för att somna vid typ 22, och så fortsätter nästa dag typ likadant.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05676

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!