Mitt Liv

Berättat av Lilja

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.09.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Kl 06:30 ringer larmet på en torsdag, men då går jag inte upp. Jag ligger och drar mig i sängen till ca 06:45 eller om jag är riktigt lat eller trött kan det också bli 07:00. Direkt när jag kliver upp ur sängen börjar jag leta efter några par tofflor eftersom jag hatar att gå barfota men orkar inte sätta på mig strumpor än. Egentligen kan tofflorna ligga lite överallt beroende på var jag la de dagen innan.

När jag satt på mig mina tofflor går jag direkt till badrummet och sköljer ansiktet med vatten och sedan gnuggar jag in en ansiktstvål och sedan sköljer av ansiktet med vatten direkt igen. Efter det tar jag lite ansiktskrämer. Oftast någon som är väldigt återfuktande för jag är ganska torr i ansiktet. Efter det brukar jag ibland sminka mig lite för jag ser så trött ut.

När jag är klar med all hudvård och smink är det dags att byta om. Jag byter till någon tröja och några byxor jag tycker är sköna, men även några jag också tycker är hyfsat fina så jag känner mig bekväm i dem.

Nu har jag cirka 15-20 min på mig att äta frukost, borsta tänderna och sätta på mig skorna innan jag ska gå till Stella för att tillsammans gå till bussen. Till frukost blir det kanske en knäckemacka med smör och ost eller lite filmjölk och flingor. Då är klockan ca 07:40 och jag ska vara hos Stella om 5 min. Jag sätter på mig mina Adidasskor och min jacka med mitt fotbollslags logga på höger sida. Jag vet inte riktigt hur men på något sätt blir jag alltid minst 3 minuter sen.

När jag och Stella är på väg till bussen pratar vi antingen jätte mycket eller lite mindre beroende på hur trötta vi är men att inte prata alls med varandra skulle vi aldrig klara oss utan. Vi brukar få vänta cirka 3 min på busshållplatsen innan bussen kommer.

När vi kommer fram till skolan börjar dagen kl 8:40 med matematik i 50 minuter. Vi brukar antingen jobba i vår mattebok, ett arbetsblad men ofta kan vi också göra lite roliga matteövningar eller mattelekar. Matte har vi med Carina vår lärare. Hon är jättesnäll och en jättebra lärare så man lär sig mycket på hennes lektioner. När klockan slagit 9:30 är det dags att gå mot Idrottshallen. Vi har en kvart på oss att byta om vara på lektionen vid 9:45. Jag tycker att det inte är för lite men inte heller för mycket. Det är så mycket tid som behövs tycker jag. På idrotten just nu jobbar vi med friidrott. På fotbollsplan brukar vi ha lite olika grenar som man får gå runt och testa lite fritt.

Efter att vi sedan bytt om är det äntligen dags för lunch. Man är oftast väldigt hungrig för ibland hinner man inte alltid äta frukost. Till lunchen brukar de flesta gå tillsammans och ta mat och sedan sitter de flesta med varandra eller i små gäng lite utspritt. Det jag gillar mycket med vår klass under lunchen är att vi försöker få alla att inte sitta själva även fast vissa av dem vill det. Då får man acceptera det men man kan ju alltid fråga. Sedan väntar alla på varandra så att inte någon blir själv och behöver äta upp.

När man ätit upp finns det inte så jättemycket tid kvar att använda som rast, men lite tid har man i alla fall till att sitta och prata lite.

Kl 12:00 börjar bilden med nv. På bilden sitter vi mest tysta och pratar lite då och då på grund av att alla är så fokuserade även fast man kanske inte kan tro det. Vårt jobb som de flesta är väldigt fokuserade av är just nu att skapa en skulptur gjort av en bok som kan föreställa vad som helst eller ingenting. Just nu har vi precis börjat med detta arbete så de flesta sitter fortfarande och tänker på vad de ska göra eller skissar.

Efter bilden lyckas jag alltid glömma min väska på något sätt så jag måste alltid springa tillbaka två gånger och sedan skynda mig till klasstiden där vi planerar och går igenom vad vi har kvar att göra denna vecka och nästa vecka.

12:50 har vi fem minuter på oss att ta lite frisk luft eller bara hämta sina grejer till SO:n som börjar 13:55. Jag tycker om SO väldigt mycket och speciellt Historia för jag tycker det är väldigt intressant eftersom jag tycker det är kul att få veta hur andras livsstil har varit i andra tidsperioder.

Att ta mig hem med bussen tar ungefär 45-50 minuter dörr till dörr, om jag inte får skjuts hem av mamma, pappa eller någon annan. När jag kommit hem är jag oftast väldigt trött efter en skoldag så då brukar jag ta något litet att äta för att få lite energi. När det gått ett tag där jag kanske har lyssnat på musik eller umgåtts med min familj eller tittat på telefonen är det dags att göra sig i ordning för fotbollsträningen. Jag packar väskan med lite extra kläder om det blir kallt, vattenflaska, hemnycklar, mobil, nån frukt och fotbollsskorna som jag sätter på mig uppe på planen eftersom jag inte vill gå med de på mig påväg till träningen både för det inte är så skönt och för att inte förstöra de. En frukt tar jag också alltid med mig eftersom att en specialtränare som heter Eija som jobbat med massa av dagens proffs och en fotbollspsykolog har sagt att de flesta professionella spelarna alltid har någon frukt eller något litet att käka direkt efter träningen för det är då kroppen behöver det som mest.

När jag gått upp till träningen med mina kompisar sätter jag direkt på mig fotbollsskorna och hjälper sedan våra tränare att bära in bollsäckar, koner och annat material vi använder för att träna. Under träningen på Torsdagar jobbar vi mycket med spel och matchförberedelser eftersom många i laget har oftast match i helgen. På träningar delar vi upp oss i grupper beroende på vilken nivå alla är på så man ska kunna köra med liknande tempo som man själv har men också för att få jämnt motstånd, men innan vi delar upp oss i grupperna brukar vi köra gemensam uppvärmning.

När träningen är slut är det dags att gå hem. Hem tar jag sällskap med mina kompisar Ida och Stella. Vi pratar om hur träningen gick och lite sådant samtidigt jag äter frukten eller baren jag har med mig. Så fort jag kommer hem brukar jag stretcha lite, men vissa dagar kan det hända att jag glömmer. Jag käkar nått lite snabbt och duschar innan jag går och lägger mig. Jag brukar också prata en liten stund med mamma innan jag ska försöka sova om hur dagen har varit och lite andra random saker. Vi brukar nog mest prata om fotboll, men också mycket om skolan och vänner. Sedan är det läggdags, godnatt.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Lilja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05678

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!