Mitt Liv

Berättat av Alyssa

Född 2007. Skogskällan. 6A.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor mina fyra syskon och mina två föräldrar. Det yngsta barnet är min lillebror som är två år gammal. Det näst yngsta är min lillasyster som är fyra år gammal hon har nyligen fyllt år. Sedan så är det jag mitten barnet jag är 12 år gammal men fyller 13 i sommar. Sedan min storebror han är 14 år gammal men han fyller 15 år i sommar också. Sedan den äldsta min andra storebror han är 20 år gammal.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ja jag hjälper väldigt mycket till hemma. Hemma så går jag ofta ut med min hund Milton och städar ganska mycket ibland. Jag sitter väldigt ofta barnvakt åt mina syskon eftersom på sistone och alltid så åker våra föräldrar iväg och ska göra lite små saker som handla olika saker. Men jag sälar dom så mycket både mina föräldrar och mina småsyskon så det gör ingenting att jag får sitta där.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför vårat hur så har vi en studsmattan som står på vår framsida och så står det växter på gräsplanen. Vi har också en liten lekplats på våran veranda eftersom mina föräldrar vill inte att vi ska gå till lekplatser so m vem som helst kan vara på så vi gjorde en egen. Det är ett litet tält, en studsmatta, två ruchelkanor och i tältet så är det massa saker i för det är ett ganska stort tält. Och flera saker som bilar en leksaksgrill och en äkta. Sedan har vi en liten parkering som våra bilar står på.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har inte några speciella regler men vi vet vad vi får göra och inte göra. För om vi gör något vi inte ska veta så märker vi det själva eller så säger våra föräldrar till.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Hemma i mitt hus så har vi fyra rum, ett kök, ett vardagsrum och två badrum. På nedervåningen så har vi ett relaxrum, ett poolrum, en hal, ett kök, två badrum, en tvättstuga, en bastu och två rum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem i ungefär två år och tio månader så nästan tre år sedan vi flyttade in där vi bor nu. Vi flyttade in 17 augusti 2017.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är okej. Jag får ju mat, ett fint rum, fina kläder och extra saker som jag vill ha så jag är ju nöjd med vad jag får av mina föräldrar. Vi har ett ganska så stort hus så det är skönt eftersom vi är sju stycken personer i familjen så att vi har utrymme.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

En sak jag tycker väldigt mycket om är att hoppa studsmatta. Men det finns många andra saker också men just nu så är det mest studsmatta för jag har lärt mig nya saker som jag tycker är jätte roligt att göra. Så kommer det i alla fall vara i början. Sedan så tycker jag ju också om väldigt mycket om att vara med mina fina små syskon. Jag älskar också att bara i våran pool i pool rummet.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej bara ett hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Ja jag har ett eget rum. Jag har faktiskt ett ganska stort rum eller i alla fall ett lagom stort rum. Jag sover i en säng som är ganska hög med en grå gavel bakom sängen. På min säng så har jag tre stycken kuddar som jag sover med och en liten nalle som jag har haft sedan jag var sex år gammal. På sängen så har jag ett vit lakan och täcke som är i färgen beige.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Alyssa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00063

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Skogskällan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!