Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2007. Skogskällan. 6B.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hos min Mamma, 3, Jag, min syster Tindra och min mamma Yvonne. Hos min Pappa, 7, Jag, min syster Tindra, min pappa Michael , Annika, Emil, Anna och Lin.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar diska, dammsuga, ibland hjälpa till med att laga mat. Och när saker går sönder så kan jag oftast laga dom. Och så hjälper jag till med att skotta i katternas lådor (toaletter). Och ger dom mat och vatten.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Hos mamma så har vi har en stor gunga, ett liten berg bredvid infarten, ett stort bokträd, en backe som man kan åka madrass i på vintern. En Björk, tujor och en gran. Vanliga saker.

Hos min pappa är det bara en stor åker med en sjö i.

.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Det finns inte några seriösa ”regler” men det är kanska självklart att man inte skriker på folk, är störig, stänker vatten på katterna, etc.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

5 rum och ett kök hemma hos mamma. Hon min pappa har vi 7-9 rum och ett kök, vi flyttade nyss dit så jag vet inte riktigt.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott hos min Mamma hela mitt liv, och pappa fick sitt hus den 4/5 2020 (3 veckor) sedan.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Det är ganska normalt hemma hos mamma, vi har 3 katter. Vi har pengar (vi är inte fattiga). Och alla har ett eget rum. En av katterna (Belle), kan inte vara med andra katter så hon bor permanent inne i mitt rum. Det är (ibland) kanska trevligt att ha en katt i ens rum när man ska sova, fast när hon sover på en så känns det som att ha ett värme element på full värme på ens mage.

Hemma hos pappa så är det lite kaos just nu. Innan sommarlovet så ska vi riva upp golven och bygga väggar på övervåningen, vi bor 3 personer där just nu fast det ska bli 7…

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

När jag är hemma så tycker jag om att spela spel och att bygga saker. Till exempel rc flygplan, jag har en stor Cessna 172.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag bor i två hem, min Mamma på prostvägen 22 en normalstor vila. Och min Pappa bor på Sånga-säbyvägen 105 i en ganska stor villa.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Hos min mamma sover jag i en våningssäng med ett skrivbord under. Och jag delar mitt rum med en 15 årig katt som heter Belle. Men ja, jag har ett eget rum.

Och hos min pappa så sover jag Temporärt på en vanlig säng i vardagsrummet. För vi har inte byggt klar våra rum på övervåningen än.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00122

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!