Mitt Liv

Berättat av Olivia

Född 2007. Skogskällan. Klass 6C.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag, Min lillasyster Amanda som är 9 år, min mamma Mika och min pappa Anton. Vi har även en häst men hon bor ju såklart inte i vårat hus.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ehhh, jag hjälper inte jättemycket. Jag typ städar mitt rum, ibland viker jag min tvätt och sen så hjälper jag ibland till med maten men mest för att jag tycker att det är kul att laga mat och så. Även fast jag inte hjälper till jättemycket får jag ändå månadspeng, jag får 200 kronor i månaden men för några dagar sen beställde jag hem en Nintendo Switch för egna pengar så nu är jag typ pank hehe…

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

På min framsida har vi en liten gräsplätt som är väldigt ful, en buske, en ful blomrabatt våran bil, en lyktstolpe och soptunnor. På framsidan ser man också våra två balkonger våran dörr och våran garageport.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Jag får inte kolla på skärm för mycket… tycker mamma, men inte jag. Sedan så får jag inte äta godis på vardagarna, såklart. Annars inte jättemycket mer.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har tre sovrum, två gästrum men ett av gästrummen är typ ett vardags/gaming rum, två vardagsrum, 1 kök, tre badrum, en tvättstuga, två inneförråd, garage sedan har vi två balkonger och en uteplats men det är ju inte riktigt rum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

När jag var liten bodde vi i en lägenhet i Stuvsta, men sen när Amanda kom, och jag kanske var tre år, så flyttade vi till vårat radhus så att vi skulle få mer plats åt alla. Så jag har bott i mitt hus i snart tio år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Det är trevligt, vi är ju fyra i familjen och har tre våningar så vi har nog lite mer plats en vad vi behöver men trots det är det ganska högljutt mest från mig och Amanda. Rummet jag nog är mest i är vardagsrummet på mellanplanet, näst efter mitt eget rum eftersom det är där jag sover.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

På fritiden gillar jag att rita och måla, men mest rita i min skissbok. Jag och pappa går ofta promenader på kvällen. Det jag gör mest är nog att kolla på youtube eller spela spel. Jag gillar Roblox, det är som en app där man har ett konto som man gör så man ser ut på olika sätt och så, sen kan man även bli vän med folk man känner eller folk man träffar. Det roliga med Roblox är att det liksom innehåller en massa spel som är gjorda av andra som spelar Roblox så det finns oändligt med spel som gör att man aldrig tröttnar. Roblox brukar jag spela med mina vänner medans vi ringer på telefon så vi kan spela tillsammans!

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag bor i ett vitt radhus av sten på Dammvägen men min familj. Eftersom att det är ett radhus har vi inte så mycket tomt men vi har en träterass på baksidan och en blomrabatt på både fram och baksidan. På framsidan har vi även parkeringen för våran bil.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har mitt egna rum som är på tredje våningen, precis som alla andras sovrum. Min säng är en loftsäng så jag måste klättra upp och ner för stegen hela tiden, det var kul början men nu börjar det bli jobbigt så jag vill gärna ha en ’vanlig’ säng nästa gång jag gör om mitt rum, men det är nog ett tag kvar.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Olivia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00127

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Skogskällan

Klass

Klass 6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!