Mitt Liv

Berättat av Alva

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min mamma, pappa och min bror.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

11

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

13 år

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

Jag bor med min mamma,pappa och min bror. Vi bor i ett stort hus med 11 rum. Fyra sovrum,3 vardagsrum, två badrum och ett kök.Jag bor på ovanvåningen,jag har ett rum fast det är uppdelat i ett vardagsrum och ett sovrum. I mitt rum har jag en mini walk in closet. En säng,ett stort skrivbord och bredvid mitt skrivbord så har jag en schäslong. Bredvid mitt rum så har vi ett gästrum och ett träningsrum. Sen så är det ett badrum. Efter badrummet så är det mina föräldrars rum och en trappa.Mina föräldrar har det största rummet i hela huset. Mina föräldrars rum består av en soffa en tv,säng,och en mini walk in closet. När man går ner från trappan så är det ett till rum, just nu så har vi inget speciellt i det rummet. Hela nedre våningen är öppet och vi har inte några dörrar som skiljer rummen åt. Så man går igenom det rummet vi trappan så kommer man till vårt minsta vardagsrum,där har vi två fåtöljer och en carmin,tv och en grå bänk. Det vardagsrummet är kopplat till köket eftersom att allt på nedervåningen är öppet. I köket så har vi en stor bänk i mitten som vår spis också sitter ihop med. Sen har vi en till bänk som går runt om spisen. Ena sidan av köket så har vi en kyl och ett förvaringsskåp.

Vårt matrum ligger bredvid vår mini vardagsrum. I det rummet så har vi ett skåp som matchar med en byrå som vi också har i det rummet. Vi har ett stort avlångt matbord som är i trä. Och åtta skinnstolar. I taket i det rummet har vi hyllor som är fyllda med dekorationer. Om man fortsätter genom köket så har vi precis byggt ett uterum som det är en tv,schäslong,soffa och en skinnpuff.Det är det enda rummet som vi hänger i nu.Sen har vi vår hall där det också är ett badrum med toalett och dusch och i samma rum som vi har duschen har vi också vår tvättstuga. Toan och tvättstugan är uppdelade i två rum,fast ändån samma rum. Sen så har vi min storebrors rum som ligger i hallen. Han har inga dörrar till sitt rum så han har allt han säger när han spelar med sina kompisar:/ Jag har bott i detta huset nu i 13 år,jag har utsikt över min skola och alla rapsfält nu på sommarn. På mitt rum så gör jag inte så mycket mer än sover,lyssnar på musik för att jag sitter mest i vårt nya uterum. Hemma så har jag lite sysslor som att hjälpa till i trädgården eller att tömma diskmaskinen.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00131

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!