Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Mamma Maria, Pappa Björn, syster Ida

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag tar disken.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Trädgård och bilar.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Mm, men det är ganska vanliga regler.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

4 + kök + toa + vardagsrum

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

sen 20 juli typ.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem – 12/5 2020

Jag bor i ett vitt medelstort hus, det finns ett kök, två toaletter, tre sovrum, ett vardagsrum och ett källare med tvättstuga, snickeri, toalett och förvaringsställe.

Vi har också ett garage.

I mitt hem bor jag, min lillasyster, min mamma och min pappa. Jag har bott här sen juli 2019.

Detta är våran hall, vi har två stycken dörrar. En som du ser på bilden och en dörr bakom där jag stod och fotade. Våran hall är ganska liten men vi får plats där iallafall, det ser mindre ut på bilden. Vid dörren på bilden åt höger sida finns en dörr ner till vår källare.

Sen om du går ner i källaren så har vi ett stort rum med tv och soffa, och massa film affishcer. Mina föräldrar sover i källaren för de passade tydligen de bäst. Så de har säng och sånt där nere. Sen finns det också en tvättstuga, snickeri och toalett. Även ett litet förvarings rum där vi har kylskåp och frys. Och sedan finns en dörr in till vårat garage.

Sen om man går upp till ovanvåningen igen och sedan går in till vårat vardagsrum så ser det ut såhära, nu är det lite stökigt men mamma brukar alltid städa efter jobbet lite grann. Pappa städar också lite ibland sen brukar han börja på maten. Här brukar alltid mina föräldrar sitta och titta tv på kvällen. Och i samma run mittimot vardagsrummet är köket.

Såhär ser vårat kök ut, det är ganska modernt och vit om man säger så. Vi har ganska mycket marmor i vårt hus, vi har marmor köksbord, marmor tallrikar och muggar och marmor soffbord. Vårat kök är ganska stort, vårat kylskåp ser lite gömt ut med det är brevid mikron och ugnen. Under kylskåpet gömmer våra frys sig också.

Sen här är vår toa, sen är också ganska vit och grå. Inte jätte mycket att säga om den, det finns en dusch, toa och en vask. Även ett skåp ovanför där vi har ansikts produkter och sånt.

Detta är mitt rum, ganska stökigt just nu, det är väldigt litet. Men också min favorit plats i vårat huset, älskar och bara ligga i min säng och ta det lugnt. Det är mitt egna rum, jag delar inte rum med någon. Jag och Ida har egna rum men mamma och pappa delar rum och sover tillsammans.

Hemma hos oss har vi inte speciella regler, mer att vi ska ta hand om varandra och sånt. Sköta våra sysslor och massa annat måste vi göra dock, jag tar disken på måndagar, onsdagar och fredagar. Jag får 350 kronor i månaden för att spendera till saker jag vill ha, men jag lägger in 50 kr på ett sparkonto som jag har.

Detta är vad jag ser utanför mitt fönster, vår uppfart och oftast solen som skiner på, inte jätte roligt. Ibland är det lite läskigt för grannar går förbi utan att jag märker det så blir man lite rädd. Men detta var iallafall mitt hem.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Titta på min telefon och käka frukt.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

nej

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00135

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!