Mitt Liv

Berättat av Isak

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag, mina storasystrar, mina föräldrar och vår hund.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Hemma hjälper jag till lite då och då som t.ex jag rensar ogräs mellan plattorna, klipper gräset, städar bilarna, tvättar fälgarna till bilarna och jag byter hjul på bilarna när det behövs. Jag tycker inte det är så jobbigt att göra sysslor utan jag tycker bara att det tar tid är är ganska tråkigt men det måste göras.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Hemma hos mig går man först genom en grind för att komma in i trädgården. Utanför uterummet har vi ett trädäck där vi har solstolar. Sedan kan man gå en stig för att komma till fin ingången och stig till den andra dörren.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hemma får vi inte ha skor inomhus eftersom det blir väldigt smutsigt på golvet, vi måste sätta in våra tallrikar i diskmaskinen, tömma diskmaskinen och gå ut och gå med vår hund. Jag och mina systrar brukar turas om att göra det.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har 4 rum, två toaletter, ett kök, ett vardagsrum, en tvättstuga och ett uterum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

I hela mitt liv.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Hemma hos mig tycker jag att allt är riktigt gött. För jag kan göra vad jag vill och vi har inga direkt regler. Hemma brukar jag mest spela eller vara ute i garaget och boxas på min boxningssäck. I mitt rum brukar jag även göra läxor när det behövs. När jag spelar så spelar jag oftast bilspel på datorn med en spelratt som jag har skruvat på en drifting ratt på.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma brukar jag oftast spela dataspel eller redigerar videor till en youtuber, gör läxor eller boxas i garaget då jag har en boxningssäck där. Annars är jag mest ute med kompisar eller är på träning.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt eget rum. Och i mitt rum har jag en dator setup och det tar upp ganska stor del av rummet. Jag har även två stycken hyllor där jag bland annat har boxar saker då jag går på boxning och bilar då jag är väldigt intresserad i bilar.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Isak

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00141

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!