Mitt Liv

Berättat av Melinie

Född 2010.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag heter Melinie och jag bor i ett 2 våningshus med 6 rum och kök i Färgelanda. Huset är vitt och har en stor balkong. (sutteränghus). Vi har bott där i snart 6 år. Vi har 2 toaletter ena toan har badkar andra har dusch. Vi är 5 stycken och det är jag Melinie min mamma Susanne och pappa Robin jag har även 2 bröder som heter Leon och Vincent. Vincent är 9 år och föddes 2012. Leon är 5 år och föddes 2016. Jag föddes i september 2010. Mitt rum är 9 kvadratmeter stort. I mitt rum har jag 1 säng 1 sminkbord och en garderob.

Vi har typ som en liten ‘lekplats’ ute, där finns 2 gungor och en lekstuga vi har 2 studsmattor den stora studsmattan är på baksidan och den lilla på framsidan.

Hemma har vi 2 hundar. Dem är 2 rottisar (rottweiler) Vi har även 2 katter 3 hästar och 1 kanin. Kaninen heter Sinter. Katterna heter Brembo och Vilda. Våra hästar heter Sipper Doris och Micke (Micke heter egentligen Make it possible). Hundarna heter Enzo och Elit.

På vår balkong har vi en pool och en gunga. Vi har även ett bord där vi kan äta. Man har bra utsikt från balkongen. Det finns 2 ingångar till balkongen. Vi har ett stort Garage där det får plats med nästan 3 bilar. Huset är gjort av tegel och av lite trä på vissa ställen.

Vi äger en bit av en skog ungefär som båda våra klassrum. Där brukar vi grilla korv och leka med Enzo. Men om det är för varmt brukar vi inte grilla och leka. På altanen där bak finns det en paviljong och ett bord vi har även studsmattan där bak.

Mina Bröder sover i samma rum men Leon har ett lekrum. Jag har ett eget rum som har en dörr ut till balkongen. Vi har en stor tv och en stor soffa. Bredvid soffan finns det ett matsalsbord. Där äter vi när vi har gäster. Mamma och Pappas sovrum ligger på undervåningen. Det är väldigt stort och funkar även som ett lekrum för Enzo och Elit.

Utanför dörren har vi ett till bord och lite plantering. Sedan finns det även massa plats för bilarna utanför.

Hemma har vi även ett gaming-rum där jag pappa Vincent och Leon brukar gaima.

Där finns det en bio-soffa och en tv. och såklart 4 datorer. Väggarna är gråa. Utanför gamingrummet finns det 2 förråd. För att komma in i gamingrummet Måste man gå igenom en tvättstuga.

Sen så har min mamma ett rum som vi kallar frans-rummet. Som är 6 och en halv kvadratmeter stort ungefär. Frans rummet funkar även som ett gästrum där min mormor och andra brukar sova.

I vårt hus har vi en centraldammsugare. Som räcker igenom hela huset. Vi har 19 fönster om jag har räknat rätt.

Detta är min hälsning till framtiden!

Jag heter Melinie och året är 2021

Publicerat

2 juni 2021

Berättat av

Melinie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00213

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Valboskolan 1-6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!