Mitt Liv

Berättat av Hanna

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Det finns inga skrivna regler exakt men man får ju inte exakt mörda någon. Jag får göra vad jag vill om det inte är olagligt och sen vet man ju själv vart gränsen går. Jag hjälper med disken och ibland lagar jag mat. Vi städar huset tillsammans två gånger i månaden, men under månaden städar man sina egna saker. T ex sitt rum.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag bor med min föräldrar och min lillebror som heter Adrian. Min Mamma jobbar som läkare vid en vårdcentral nära vårt hus. Min pappa jobbar som civilingenjör och just nu jobbar han på slussen projektet. Jag bor i en villa i Nacka, saltsjö-boo. Villan jag bor i är djurgårdsgrön och ligger i ett villområde. Jag har bott i mitt hus i hela mitt liv, mina föräldrar flyttade ditt 2007. Min lillebror föddes 2017 och har också bott där hela sitt liv. Mina föräldrar är gifta och vi alla bor i ett hus. Mitt hus består av ett kök, två badrum, ett bibliotek, två vardagsrum, tre sovrum, två förråd och ett terrarium-rum. Vi ska bygga om köket och badrummen nästa år. Jag sover i mitt rum som jag delar med min ögonfransgecko. Jag har Paris tapeter och IKEA möbler. Genom mitt fönster ser jag mitt garage, en lyktstolpe, ett körsbärsträd och en gata. Körsbärsträdet planterade vi när jag var ungefär två år och de har växt jätte mycket. Jag ser också min grannes hus som är rött och min andra grannes hus som är vit. Min trädgård är stor och på framsidan finns en pool. Vi har ett växthus på baksidan och en stor, grön tall.

Publicerat

2 februari 2022

Berättat av

Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00331

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!