Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor jag, min mamma, min pappa, min storasyster och min lillebrorsa. Vi har även 2 katter, Santos och Daisy.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Vi har en trädgård med studsmatta och quickplay. På trädgården har vi även en lekstuga. Utan för vårt staket finns en busshållsplats och en bilväg. 20 meter bort finns det en skola.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

På nedervåningen har vi vardagsrum, kök, matrum, TV rum, hall, badrum och tvättstuga. På övervåningen har vi arbetsrum, badrum och 4 sovrum. Totalt blir det 13 rum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Vi har bott i vårt hus sedan 2009, alltså har jag bott i mitt hus i 12 år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Vi alla vaknar olika tider varje dag beroende på när arbetet och skolan börjar därför äter vi aldrig frukost tillsammans utan alla ser efter sig själva på morgonen. Jag, min lillebrorsa och min storasyster går alla på olika skolor och börjar olika tider men alla är borta ur huset senast 9:30. Min mamma jobbar som ekonom och åker till jobbet oftast redan runt 7. Min pappa dock som arbetar som jurist arbetar hemma varje dag så han vaknar oftast senare eftersom han kan. På morgonen matar vi också våra två katter. Under dagen är oftast bara pappa hemma, han jobbar men gör även sysslorna hemma som att diska, tvätta och handla. Senare vid 5 när alla barnen kommit hem har vi oftast olika aktiviteter eller kompisar att vara med. Runt 6-8 äter vi middag och då ger vi även katterna sin middag. Mamma har häst och brukar komma hem senare så hon är inte hemma förens 9.

Vi barn gör oftast inte så många sysslor men vi håller våra rum städade, byter lakan och hjälper alltid med att ta undan och diska efter maten.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover på övervåningen i mitt egna rum.

Publicerat

2 februari 2022

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00333

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!