Mitt Liv

Berättat av Edvin

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B4.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

I mitt hem bor min familj, som består av min mamma Linda, pappa Christian, min storasyster Elsa och jag som heter Edvin . Vi har också tre husdjur, en hund och två kaniner. Min hund heter basse och är lite drygt 1 år. Mina kaniner heter Nuttan och Bamsa, och dom är ungefär 4 år. Dock bor kaninerna ute eftersom de är utekaniner.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ibland brukar jag brukar hjälpa till med disken efter maten. För vi brukar turas om att ta disken. Jag går också ut med hunden.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt hus finns det en stor trädgård med staket runt hela så vi kan släppa lös basse i trädgården. Det finns också ett fotbollsmål och en basketkorg. På framsidan finns det en kort grusväg som går ner från vägen där jag bor. Vi har också många grannar.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hemma hos mig finns det inte direkt några regler, mer som normer kan man kalla det därför vi har inte skrivit en regelbok med alla regler som finns i huset.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I mitt hem finns det fyra rum. På övervåningen finns det tre sovrum, mitt rum, min storasysters rum och mina föräldrars rum. Det sista rummet är ett gästrum som vi har gjort om till ett kontor på grund av pandemin. Jag har även ett kök, vardagsrum och två toaletter.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

När jag föddes bodde jag i ett radhus på storholmsvägen. När jag var ungefär 5 år sålde vi radhuset innan vi hade köpt det huset jag bor i nu. Medans vi letade efter ett nytt hus bodde jag i en stuga som min pappas kompis hade byggt för gäster. Det var så litet att en av min familj fick sova på en madrass på golvet. Ungefär ett halvår senare köpte vi det huset som jag nu bor i och då var jag 6 år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är väldigt bra faktiskt. Jag har en hund som man kan leka med, jag har en dator som jag kan spela på och en gitarr så det finns oftast något att göra.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag älskar att spela på min dator som jag har i mitt rum. Mina favorit spel är Valorant, Raft och Overwatch. Jag tycker också om att vara med min hund och spela gitarr.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Mina föräldrar är inte skilda så jag bor inte i flera hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum. I mitt rum har jag en garderåb, Tv och Playstation 4, Ett stort skrivbord med en dator och två skärmar. I mitt rum har jag också väldigt mycket RGB lampor, totalt har jag 7 styckna ljusslingor och lampor i mitt rum.

Publicerat

2 februari 2022

Berättat av

Edvin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00337

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!