Mitt Liv

  • Johanna

  • Johanna

  • Johanna

Berättat av Johanna

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag bor i Växjö på söder. I mitt hus bor min mamma hon heter Anette och är 50 år, min pappa han heter Magnus och han är också 50 år, min storasyster hon heter Evelina och är 17 år och jag som heter Johanna och är snart 13 år.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

I mitt hem hjälper jag till exempel med att dammsuga, plocka i och ur diskmaskinen, gå ut med sopporna och att städa vissa delar i huset.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Bakom mitt hem är det en skog som heter bokultet. Bredvid mitt hus är det ett gult hus och ett ljust gråt hus som är ungefär lika stort som mitt hus.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

I mitt hem finns det inte så mycket regler. Men jag och min storasyster har månadspeng och för att få dom pengarna då måste vi städa våra egna rum och städa hela övervåningen och det gör vi varannan onsdag.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I mitt hus är det tre våningar alltså en övervåning, ett nedre plan och en källare. På övervåningen är det 3 rum, det är mitt rum, min garderob som är ett eget rum.

Min storasysters rum, min storasysters garderob som är ett eget rum, en toalett och min mammas kontor. Min mamma jobbar hemma för att det är coronapandemi. Nedre plan är det två sovrum, en toalett, ett skafferi i köket sedan är det bara ett stort rum. I det stora rummet är det ett matbord, köket och vardagsrummet. I källaren är det en ganska lång korridor och en tvättstuga, ett rum med lite gym saker bland annat en cykel, ett springband, lite vikter och en bänkpress. Efter det finns det en matkällare sedan är det två förråd. Sammanlagt finns det 6 rum med kök.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus sedan 1 april 2021. Vi har hållit på att renovera vårat hus i ett år men vi har kvar att renovera utomhus och det kommer vi göra sommaren 2022.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

I mitt hem är det roligt för alla kan umgås och är snälla. Jag tycker mitt hem är bra för jag trivs och jag skrattar mycket.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

I mitt hem brukar jag titta på tv, leka med min hund Sky, plugga inför läxor och prov och var med min familj.

Min favoritplats hemma är mitt rum för att det är ganska stort och fint. Men jag gillar också vardagsrummet för det är fint också kan man titta på tv och ta det lugnt.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej jag bor bara i ett hem hemma hos min mamma, pappa och min storasyster.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt eget rum. I mitt rum finns det en sminkspegel, en 120 cm säng, en garderob som är ett eget rum i mitt rum, en tv och en bäddfåtölj.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Johanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00363

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!