Mitt Liv

Berättat av Smilla

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min familj som består av mamma, pappa och min lillasyster. Mamma heter Lina, pappa heter Mikael men han kallas Micke och min lillasyster heter Maja. Jag har också två husdjur. En hund som heter Lennox och en katt som heter Findus. Lennox är väldigt busig och han älskar mat. Findus är väldigt blyg men gosig när han lägger sig hos en.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag hjälper till med att plocka in i diskmaskinen och plocka ur den. När vi ätit hjälper jag till att plocka ut allt på bordet till köket och ställer in min tallrik, bestick och glas i diskmaskinen. Jag städar mitt rum och då dammtorkar jag och ibland dammsuger jag under min säng och under mitt skrivbord. Jag byter också sänglakanen om det behövs.

På sommaren klipper jag gräset och hjälper till med att rensa ogräs mellan våra sten plattor på framsidan. När jag hjälper till med att klippa gräset och rensa ogräs så brukar jag få lite pengar för det.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

På framsidan av vår trädgård har vi en studsmatta och ett äppelträd i mitten. Bredvid studsmattan har vi två sopptunnor där vi slänger alla sopor. Vi har en uteplats lite längre ner där vi sitter på sommaren och äter. På baksidan har vi ett trädäck och en bubbelpool. Vi har en altan och ett förråd lite längre bort.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har inte jättemycket regler hemma men några regler vi har är att man alltid ska plocka in sin tallrik i diskmaskinen när man ätit. Om jag har läxor eller behöver plugga till ett prov så måste jag göra de innan jag är med kompisar så jag har det gjort. Jag ska heller inte svära så mycket och inte kolla på mobilen hela tiden.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Jag har nio rum och ett kök.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus hela mitt liv.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

När man kommer in genom dörren så kommer man in i min hall. Lite längre fram finns en toalett och en trappa upp till övervåningen. När man går förbi toaletten så kommer man in i mitt kök och bredvid köket så finns det ett bord med stolar där vi sitter och äter. Sen kommer man in i mitt vardagsrum och där har vi en soffa, en tv och en fåtölj. Bredvid det är mammas och pappas sovrum. I mammas och pappas sovrum finns en dörr till våran andra hall men där ställer vi bara skor och jackor vi inte använder. Vi har också en toalett där men den är inte lika stor som våran andra. Det finns också en trappa upp till mitt rum i den hallen och när man kommer in på mitt rum så finns det ett skrivbord och bredvid de finns en stor hylla och en säng. När man kommer ut från mitt rum så finns det ett tv rum med en soffa. Bredvid mitt rum har min lillasyster sitt rum. Sen finns det en trappa ner till hallen vid ytterdörren igen. Vid hallen kan man gå ner för en trappa och då kommer man till vår källare

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag gillar att vara på mitt rum eller kolla på tv i soffan. Jag gillar också att laga mat.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Smilla

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00365

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!