Mitt Liv

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

  • Vilda

Berättat av Vilda

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

I mitt hem bor jag bara med min mamma, Hanna och pappa, Daniel, jag har inga syskon.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar hjälpa till lite hemma. Jag städar mitt rum och hjälper till och laga mat. Laga mat är kul men gillar inte så mycket att städa. När jag lagar mat lagar jag något jag tycker är gott, till exempel scampirisotto. Det är en risotto med stora räkor.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Om man kollar ut genom vissa fönstren i mitt hus ser man vår trädgård. I vår trädgård har vi en pool och ett garage. Om man kollar ut ur de andra fönstrena som är mot Väster ser man en gata och massa andra hus. Om man kollar ut genom fönstret på övervåningen kan man se Icon, det är ett jättestort hus i Växjö.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

I mitt hem har vi lite regler till exempel får man inte gå in med skor, svära och stöka ner för mycket.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I vårt hus finns det ungefär 5 rum och kök plus två toaletter samt rum i källaren. Mitt favoritrum av de är mitt rum då det är mysigt och det är där jag är mest.

När man går in i vårt hus går man upp för en liten trappa. Först kommer man in i hallen där har vi en garderob med ytterkläder, skohylla och klädhängare. Vid hallen finns det också 2 trappor, en till övervåningen och en till källan och vårt mellanrum som vi kallar det för. Om man väljer och gå förbi trapporna och går rakt fram kommer man till köket. Vårt kök är inte klart än för vi ska renovera de men just nu har vi ett runt bord i köket, kylskåp, frys, skafferi och diskbänk med diskho.

Om man väljer att gå till vänster om hallen hittar man en liten toalett. På den toaletten finns ingen dusch utan bara toalett och handfat. Det är lite rosa tema på den toaletten, mycket är rosa. Mitt emot toaletten är vårt vardagsrum. Där står ett stort lång matbord som är vitt, en byrå med prydnad på och en spegel över, en gammal kakelugn, bokhylla och två soffor. Vid sofforna har vi en tv som vi brukar kolla på.

Om man går upp för trappan ser man tre rum. Det första är mitt. Bredvid mitt rum har vi en till toalett. Den är större och har grått kakel, där finns två handfat, en toa, ett badkar med dusch och massa lådor med badsaker till exempel duschkrämer samt skönhetsprodukter.

Det sista rummet på övervåningen är mammas och pappas sovrum. På rummet är det vita väggar som matchar till grå säng, grå glaslampa, grått bord och vita garderober.

Om du går ner för trappan vid hallen så kommer du först till ett rum med tv, soffa och leksaker som jag lekte med när jag var liten. Vi har kvar leksakerna för när det kommer barn till oss kan de leka med de. Man kan fortsätta att gå ner i trappan och då kommer man till källan. I källan finns det 2 rum ungefär. I det ena har pappa hans kontor, i det andra har vi en tvättstuga och förråd som vi till exempel har skor, ytterkläder och målarsaker i, målarsaker har vi för min pappa är målare.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus i sex år i mars. Tidigare bodde jag i en lägenhet rätt så nära där jag bor nu. Jag gillar mer att bo i hus för man kan vara ute på ett annat sätt och jag gillar kvarteret för på sommaren kan man cykla mitt på gatorna med hög musik och det bor många i min ålder här.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag trivs i mitt hem, när jag är hemma så är jag med familjen oftast. När jag är med familjen så spelar vi spel både brädspel och tv-spel, kollar på tv/ mobilerna och ta det lugnt. På sommaren badar vi i min pool och är mycket utomhus till exempel grilla i trädgården.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma gillar jag att umgås med familjen, vara med vänner, bada i min pool, spela spel och laga mat.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej jag bor endast i ett hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Om man går upp för vår trappa ser man tre rum det första är mitt där jag sover. På mitt rum har jag beiga väggar. Jag har en säng som är jätteskön, tv, sminkbord med sminkborstar och smink i lådorna, garderob samt en hylla med prydnader och produkter.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Vilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00371

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!