Mitt Liv

Berättat av Malva

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hej mitt namn är Malva och jag bor på en gata på väster med min mamma Maria, min pappa Andreas, min syster Lova och mina två katter Miss Li och Dante.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Men en till regel är att ska hjälpa till att städa eller laga mat om man behöver hjälp med det. Annars har jag inga andra viktiga regler.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Jag ser en trädgård och flera andra hus.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har inte särskilt många regler utan vi har bara att man inte ska svära och sätta in i diskmaskinen. Men en till regel är att ska hjälpa till att städa elelr laga mat om man behöver hjälp med det. Annars har jag inga andra viktiga regler.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

När man kommer in till mig har vi först hallen där hänger man upp jackor och ställer sina skor. Sen har vi ett vardagsrum som är vitt med en soffa,en tv,en fåtölj, en stor matta och några tavlor.

Sen har vi även ett kök som är vitt, vårt kök och vårt matbord är i samma rum. Vi har också en toa och en källare.

En trappa upp sover jag och min syster Lova. Mellan min och min systers rum har vi ett spelrum där vi kan spel,titta på tv och bara chilla. Och sen är det också en toa som jag och min familj delar på.

Längst ner i huset har vi en källare men den är rätt stor så det blir lite krångligt att berätta om den. Men i källaren finns det som ett gym, där man kan träna och även en tvättstuga. Totalt i mitt hus har jag 4 rum och kök.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus sen jag föddes så alltså hela mitt liv.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Hej mitt namn är Malva och jag bor på en gata på väster med min mamma Maria, min pappa Andreas, min syster Lova och mina två katter Miss Li och Dante. Jag har bott i mitt hus sen jag föddes så alltså hela mitt liv. Mitt hus är ett tegelhus med färgen orange och lite röd färg, det är även ett kedjehus. Inuti huset är det ganska mycket vitt men också lite marin blå färg (iallafall i ett rum). När man kommer in till mig har vi först hallen där hänger man upp jackor och ställer sina skor. Sen har vi ett vardagsrum som är vitt med en soffa,en tv,en fåtölj, en stor matta och några tavlor.

Sen har vi även ett kök som är vitt, vårt kök och vårt matbord är i samma rum. Vi har också en toa och en källare.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

När jag är hemma tittar jag mest på tvn eller hänger med familjen eller ibland tränar jag om jag känner för det.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej det gör jag inte.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Ett av sovrummen sover jag och det är på övervåningen. I mitt rum har jag en säng, en byrå, en hylla med mitt skrivbord i jag har också en bäddsoffa och två stycken fönster.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Malva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00375

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!