Mitt Liv

Berättat av Annie

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min familj som består av min mamma, pappa och min storasyster. Min mamma heter Maria men kallas för Mia, min pappa heter Jacob och min storasyster heter Ellen.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar hjälpa till ibland hemma och då brukar jag plocka in och ut i diskmaskinen, vika ihop filtar till soffan och så brukar jag städa på mitt rum och ibland på andra ställen i huset också.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt hus har vi en trädgård som går nästan hela vägen runt mitt hus. Mina föräldrar är väldigt intresserad av odling så vi har väldigt mycket odlingar i trädgården. Vi har en altan och ett uterum utanför huset men man kan komma till uterummet från vardagsrummet.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hemma har vi inte så mycket regler för jag sköter mig rätt bra ändå, men de reglerna jag har är att plocka in och ut i diskmaskinen ibland och att jag inte får sitta i soffan när jag äter.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I mitt hus har vi tre våningar och tre toaletter med en dusch, handfat och en toalettstol i varje badrum. Vi har ett badrum på varje våning. Vi har 7 stycken olika rum och ett kök men även en altan och en balkong.

I källaren har vi pappas kontor, tvättstugan, en bastu, en toalett, en dusch och ett rum med typ lite julpynt och mina kläder jag hade när jag var liten.

På mellanvåningen där ytterdörren är har vi mamma och pappas sovrum, en toalett ett rum med lite träningsredskap och ett bord där man kan plugga, ett kök, ett vardagsrum med en soffa och tv och två fåtöljer, hallen ett matbord och ett glasskåp.

På övervåningen har vi mitt sovrum, Ellens sovrum, en toalett och mellan mitt och Ellens sovrum har vi en soffa med en tv. Utanför mitt fönster ser jag min grannes hus.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus hela mitt liv.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag bor i ett vitt, svart och grått hus i Växjö med min familj som består av min mamma, pappa och min storasyster. Jag har bott i mitt hus hela mitt liv. Jag bor i ett område som heter väster som ligger i Växjö. Min mamma heter Maria men kallas för Mia, min pappa heter Jacob och min storasyster heter Ellen.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma i mitt hus tycker jag om att umgås med min familj och min syster, laga mat, titta på tv, städa och att sitta vid mitt skrivbord och plocka och dona lite.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum som finns på övervåningen i mitt hus som jag sover i. I mitt rum har jag gråa väggar, vitt tak och en grå heltäckningsmatta.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Annie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00385

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!