Mitt Liv

Berättat av Tilde

Född 2007. Skogskällan. 6A.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor jag som heter Tilde, mina två små bröder Simon och Markus som är tvillingar, min mamma som heter Susanne och min Pappa som heter Mikael.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Hemma hjälper jag till med att duka och duka av, ställa in i diskmaskinen, hänga tvätt, städa och laga mat.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utan för mitt hem har vi en gräsmatta och en altan. På gräsmattan har vi en studsmatta, en lekstuga, ett fotbollsmål, ett trädgårdsland där vi odlar jordgubbar, hallon, krusbär, vinbär, rabarber och olika kryddor. På altanen har vi en soffgrupp, en grill, ett matbord och precis nedanför altanen har vi tomatplantor.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Ja vi har regler hemma. vi har regler för skermtid men också att om man slåss, sparkas, nyps eller rivs så får man spel avdrag. Vi har också en regel som är att om man skriker eller svär så får man lägga tio kronor i en svär och skrik burk som vi har hemma. En annan regel vi har är att man inte får retas för om man gör det får man spel avdrag. Den sista regeln vi har hemma hos mig är att om någon gör något av detta så ska man säga till mamma och pappa så att det inte blir bråk. De här reglerna har vi för att de inte ska bli bråk i våran familj.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I mitt hem har vi sju rum och kök. Vi har två vardagsrum, tre sovrum, två badrum, ett hobby rum, ett arbetsrum, en tvättstuga, en bastu som inte fungerar och ett kallt förråd där man kan förvara mat.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem ända sedan jag föddes men mina föräldrar flyttade in i vårat hus år 2006.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är bra enligt mig för hemma hos mig kan vi prata om allt och jag känner mig trygg i mitt hem och dessutom så kan vi som bor i mitt hem alltid lita på varandra.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

När jag är hemma så gillar jag att spela dataspel med mina småbröder, att baka, att kolla på serier eller film, träna eller att sitta och prata med familjen.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Ja, jag har ett eget rum och där jag har två klädbyråer, en fåtölj, ett litet bord, ett skrivbord och en säng.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Tilde

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00067

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Skogskällan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!