Mitt Liv

Berättat av Ester

Född 2007. Skogskällan. 6B.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min mamma, hon är 42 år. Där bor också min pappa, han är 43 år. Mina småsystrar Elsa och Irma bor också där, de är 6 och 9 år.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ja, jag tycker om att laga mat. Jag hjälper även till med städning ibland. Jag plockar in och ut ur diskmaskinen, dukar och dukar av och passar mina småsyskon. Jag brukar också hjälpa min lillasyster med hennes läxor.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Mitt hem ligger mittemot ett radhus. Vi har grannar både bredvid, bakom och framför vårat hus. Förbi vårat hus går en väg. Bakom radhuset finns en liten park där man kan spela fotboll, gunga eller klättra. Nära vårat hus finns två små skogar med hus runtom. Ungefär 1 km från vårat hus ligger min skola. Det är både låg-, mellan- och högstadium där. Lite närmre ligger lågstadieskolan där jag gick förut. Ca 1 km åt andra hållet ligger centrum.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har inte så många regler men om man till exempel vill baka så måste man fråga först.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har ett ganska stort hus med 8 rum + kök. Vi har också ett garage där vi ställer våra cyklar och saker man bara kan använda på vintern/ sommaren som ex. badmintonnät. Garaget är ett eget litet hus. Vi har också förråd, tvättstuga, 3 badrum och kök. På framsidan har vi en långsmal balkong och på baksidan en altan.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

I ungefär 10 år. Vi flyttade hit från Sundsvall när jag var 2,5 år gammal.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

På morgonen äter vi oftast frukost alla tillsammans om inte mamma eller pappa börjar tidigare. På mellanvåningen finns vardagsrummet där vi är mest. Där inne har vi en stor öppen yta. Den brukar ibland vara full med grejer när mina småsyskon har lekt. Där inne har vi också ett piano som stod hos min morfar förut och som jag brukar spela på. I rummet står även två gamla soffor och ett bord. En av sofforna har min släkting gjort. På kvällarna brukar vi spela spel eller titta på TV.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

På våren och sommaren tycker jag om att vara ute i trädgården och spela kub, boule, krocket, badminton eller hoppa studsmatta. Jag gillar också att teckna. Mina favoritmotiv är filmfigurer eller djur av olika slag, som exempelvis hundar. Jag brukar även spela piano och gitarr. Det är också roligt att vara i skogen. På vardagar har jag ibland innebandyträning, annars är jag nästan alltid med kompisar.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag bor bara i ett hus. Där bor jag tillsammans med min mamma, pappa och mina två lillasystrar. Vi hyr också en stuga i Dalarna men där är vi bara på vissa helger och lov.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum på den lägsta av våra tre våningar. Nedervåningen är ganska nyrenoverad så mitt rum är ganska fint. Väggarna, taket och dörren är vitmålade. Mitt rum är ganska ljust och har ett stort fönster som vetter ut mot våran trädgård. Genom fönstret ser man en rabatt och stora nyponbuskar. Bredvid fönstret står mitt skrivbord. Där brukar jag sitta och teckna, ibland med mina systrar. Skrivbordet är också vitt med två rosa plaststolar. På andra sidan om dörren har jag min bokhylla. Där står böcker som godnatt mister Tom och Percy Jackson. Bakom bokhyllan har jag min garderob. Den har två dörrar med stora speglar på. Resten av garderoben är vit. Mittemot står min säng. Den är vit med två svart-bruna lådor. De har samma färg som hyllan ovanför sängen. Vid sängen har jag en vit läslampa och en turkos matta. Mattan är i samma färg som mina kuddar. Jag har också en keyboard och en smal, hög, vit hylla.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Ester

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00085

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!