Mitt Liv

Berättat av Joseph

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag bor med min mamma Maria, min pappa Robert som egentligen är från England så jag är halv engelsk men nu är han en svensk medborgare och så bor jag med min lillebror Eric. Mamma är 47 år gammal

pappa är 51 och Eric är 8 år gammal.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

jag spenderar mest tid om dagarna på mitt rum vilket som betyder att jag inte hjälper till hemma, Innan så dammsugade jag alltid men nu har vi skaffat en robotdammsugare som heter Bob.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

På baksidan är det vår trädgård och å framsidan är där en liten gräsplätt och mina grannar och en liten väg.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har inte så många regler i vårt hus utan det mesta är rätt fritt men såklart vi får ju inte gå runt och slå varandra men när det gäller skärmtid och sånt så finns där inga regler som man måste följa och det är rätt skönt egentligen för att jag vet att jag får göra ungefär det jag vill.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Det finns fem rum och kök i mitt hus mitt rum, Erics rum och mamma och pappas rum och sen ett vardagsrum där mamma och pappa alltid är och tittar på TV i vanliga fall men nu håller de på med köket och sen ett litet sorts vardagsrum med en soffa där min lillebror ofta sitter med

kompisar och spelar.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus hela mitt liv och är glad över att jag inte har behövt flytta överallt utan att kunna bli van vid mitt hus och älska att spendera tid där med min familj.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet hos mig är riktigt bra och det är väldigt skönt att inte behöva ha skilda föräldrar och att jag kan stanna på samma ställe varje vecka.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag spenderar mest tid på mitt rum och när jag är där ligger jag oftast i min säng eller min soffa och tittar på mobilen eller spelar på min TV.

Eller om det är lite varmare och finare ute så spenderar jag mycket tid ute i vår fina trädgård och där är jag mycket på sommaren och spelar fotboll med min pappa och min lillebror eller så hoppar jag på studsmattan med dem eller till och med spela basket och vissa år så sätter vi upp poolen och då är jag där mycket men i år tror jag vi ska ha en jacuzzi som man kan vara i på kvällarna för att det är varmt o skönt. En jacuzzi är som en liten pool som är väldigt varm och har ofta bubblor i vattnet.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej jag bor bara i ett hem som tur är.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har mitt rum på ovanvåningen, Man går upp för trappan så är det precis bredvid en till vänster och om man går till vänster och vänder sig lite så är min garderob där, Jag spenderar mest tid på mitt rum och när jag är där ligger jag oftast i min säng eller min soffa och tittar på mobilen eller spelar på min TV.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Joseph

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00086

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!