Mitt Liv

Berättat av Atle

Född 2009. Entréskolan Stockholm. 8:2.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt Hem.

Jag har två hem då mina föräldrar är skilda men jag kommer skriva om min mammas lägenhet, som hon har ägt sedan Maj 2022. Jag bor hos min Mamma varannan vecka och när jag gör det så bor jag, min mamma, mitt syskon och även min katt där. Jag och mitt syskon har ett rum var och min mamma sover i en säng i vardagsrummet. Vardagsrummet har även en soffa, en TV, ett TV bord, en hylla och ett par dekorationer här och var. Vardagsrummet har 3 dörrar som leder till/ut ur det. En till balkongen, en till mitt syskons rum och en ut till hallen/korridoren. Hallen/korridoren har fler dörrar än vardagsrummet, nämligen 5. En till mitt rum, en till köket, en till en garderob/övrigt rum, en till vardagsrummet och slutligen en till badrummet. Hallen är ganska tom, bara en dörrmatta samt en klädhängare. Mitt syskons rum är för det mesta stökigt, hen skyller det på att hen är kreativ men hen städar bara aldrig. Där inne finns en fåtölj, en säng, en bänk, en stol, och en hylla. Golvet är som sagt för det mesta täckt med alla möjliga både små och stora saker huller om buller. Det finns även en aloe vera i fönsterkarmen. På balkongen så finns det ett litet bord och tre stolar.

I mitt rum så är det också för det mesta ganska stökigt, men inte lika mycket som mitt syskons rum. Det finns en säng, en liten soffa, en hel del tavlor, ett litet bord, en garderob och en hylla. På min fönsterbräda så brukade det stå en chilla växt men min katt, Limpan åt upp alla blad så nu har jag en ny växt med större blad, så han inte kan äta dem.

Limpan ligger ofta på mina kläder i min garderob och sover, och ibland ligger han även i soffan eller på sängen. En av lådorna under sängen använder jag för min pärlplatte hobby, en använder jag för att förvara brädspel och den tredje använder jag bara för saker som jag inte vet vart de ska vara. På mitt bord ställer jag mat och dryck som jag äter eller dricker.

Hyllan har lite olika saker på olika våningar. En är fylld med pärlplattor, framförallt land som jag har gjort. Men de flesta är otroligt oorganiserade.Förutom den högst upp där ett konstverk tillägnat “Technoblade” sitter.

Majoriteten av min tid i mitt rum spenderar jag antingen i min soffa eller på sängen.

Toaletten har en toalett, ett handfat, handdukshållare och en dusch, en ganska normal toalett. Golvet är täckt av svarta kakelplattor och väggarna av vita. Extra rummet, bredvid ytterdörren används för flertalet saker. Dels så funkar det som en garderob för min mamma. Men det är även ett rum för allmän förvaring, och modemet är även där.

I mitt kök så finns det ett bord, fyra stolar (för om min pappa kommer över) Det finns en bänk av trä, diskho, ugn, mikrovågsugn, skåp och tillochmed en liten vinkyl. Men mamma använder den sällan.

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Atle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01233

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

8:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!