Mitt Liv

Berättat av Thea

Född 2008. Entréskolan Stockholm. 8:2.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag bor i en lägenhet på Södermalm, mina föräldrar flyttade in här med mig och min storebror år 2008 precis innan jag föddes. Min brorsa bodde hos oss tills jag var 7 år, så nu är det bara jag, mamma och pappa som bor här, jag har alltså bott här hela mitt liv.

Inredningen i huset är väldigt färgglad och alla rum har olika färger. När man kommer in i vår lägenhet kommer man till hallen. Där finns en skohylla, stänger att hänga sina ytterkläder på och en gammal röd teaterstol. Sen kommer man in i mamma och pappas sovrum där de har en dubbelsäng, en stor blå garderob och tapeter med blåa bladväxter, apelsiner och apor.

Vardagsrummet är det rummet vi är mest i tillsammans. Där kollar vi på tv, sitter i soffan och så har min pappa ett skrivbord där han jobbar på sin dator. Vi har även ett piano, två gitarrer som hänger på väggen och en kamin där man kan elda brasa. I vardagsrummet finns det två fönster, genom det ser man ytterligare ett lägenhetshus och en hamburgerrestaurang.

Själv hänger jag mest i mitt eget rum. Där har jag min säng, en hängstol som sitter fast i taket, ett skrivbord, en byrå och en smal spegel med klistermärken på. Över skrivbordet är det hyllor och på dem ligger det parfymer, böcker och lådor med grejer i. På golvet ligger en förstärkare till mina gitarrer som också står på golvet (en akustisk och en elektrisk). Väggarna har jag dekorerat med posters på band jag tycker om och en elbas som hänger över sängen. Ut genom fönstren ser man vår innergård, där finns det en grill, ett bord med stolar och en stor cykelparkering.

Sedan har vi ett kök. Rummet har turkosa väggar och vissa delar är täckta med grönt och rött kakel. Mitt i köket har vi ett blått bord med blåa stolar. Sen har vi ett kylskåp, en frys, en ugn och ett skafferi. Jag brukar laga mat flera gånger till familjen i veckan. Förutom att laga mat så hjälper jag till med att diska och städa mitt rum.

I hallen hittar man dörren till badrummet. Golvet är av blått kakel som är formade som snäckor och på väggarna är det vitt kakel. Det finns en toalett, en dusch, ett handfat och handdukar. Över handfatet sitter en rund spegel med belysning.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

nej.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Thea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01245

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

8:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!