Mitt Liv

Berättat av Tuva

Född 2012. Resarö skola. 4:2.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag som är 10 år, Mamma Elisabeth som är 52, Pappa Matias som är 52 och mina 3 syskon. Elin som är 28, Selma som är 22 och Fabian som är 20. Sen har jag min asgulliga golden retriver hund som heter Bailey, han är 6 och min skogskatt Ozzy som är 12.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar mest bara gå ut med sopporna eller plocka ur disken.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Jag har en stor trädgård med limegönt gräs. På våran trä veranda har vi en pool och ett gästhus. Mitt hus är vitt med rött tak och vita knutar.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Jag har nog inga förutom att jag har skärmtid på hur länge jag får andvända min mobil eller ipad.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har 5 Rok, Toaletter, Bastu, Tvättstuga och vind. Mammas och pappas rum, Mitt rum, Selmas rum, Fabians rum och jobb rum,

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem sedan jag föddes.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem!

Mitt hus är en villa. Det är vita väggar gjorda av trä och rött tak av tegel.

Över ingången till mitt hus är det som ett litet tak över. När man kommer in till mitt hus är hallen där. Det är golv gjort av sten där. Till vänster har vi en skohylla med massa krokar över. Den biten är 2 meter. Till höger har vi trappan som ör gjord a trä. Under trappan har vi en liten mindre skohylla där jag som är yngst ställer mina skor. Jag har ungefär 5 par olika skor och jackor. När man kommit till den lilla skohyllan kan man gå antingen rakt fram eller till sidorna åt vänster har vi en liten korridor som leder till Jobb rum, toalett och tvättstuga. Om man går rakt fram har vi köket. I köket har vi spis, kylskåp, frys, massa lådor och hyllor, brödrost, kaffemaskin med grädde-funktioner och mycket mer. Vi har precis bredvid köket ett matbord där vi äter. Bordet är gjort av trä. Stolarna är läder. Om man tittar andra hållet har vi en soffa och några högtalare med en fåtölj som kan snurra. Den är också gjord av läder. Om man går upp till övervåningen kommer man till vardagsrummet och där är det en tv och en stor soffa. Vi har ett PS4 och ett PS3 hemma. Det är olika små dosor som man stoppar i tv-spel i. Jag brukar köra littlebigplanet på PS4:an. När man går ut från vardagsrummet till vänster kommer mammas och pappas rum och deras garderob inuti om man går ut ur deras rum är en spegel som man kan öppna för det är en garderob. Precis bredvid den garderoben har vi ett stort badrum. Det finns en bastu, en stor dusch, två handfat, ett badkar och en toalett. När man kommer ut ur badrummet går man förbi tv:n till vänster. Fast från den riktningen är det rakt fram. Då går man ungefär 4 meter. När man är framme så finns det 3 dörrar. Rakt fram, höger och vänster. Rakt fram är min storebrors rum Fabian. Han är 19 år. Han har ett skrivbord, en White bord, hyllor, lådor, säng och massa pokaler i sitt rum. Åt vänster är mitt gamla rum. Där bor min syster Selma nu för jag tog hennes gamla rum. Hon har då bara en säng, en hylla och min gamla bokhylla i sitt rum. Fast jag har en syster till. Elin. Men hon bor inte hemma. Inte Selma heller. Men Fabian gör det för han är och säsongar, alltså arbetar i en skidort i Alperna under vintern för att åka lite skidor. Sankt Anton. Men nu… Det allra finaste mästerverket… Mitt rum! Det har en garderob, Skrivbord, Säng, 2 Utsiktsfönster över poolen och havet och massa andra småsaker.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag tycker om att titta på film, Äta snacks och läsa bok. Men ibland spelar jag spel med mina vänner Matilda och Sigrid. Vi spelar Roblox.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej, Men jag skulle gärna testa.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har eget rum och jag sover på övervåningen med min supermysiga hund Bailey. Ibland är min katt Ozzy också dä.

Publicerat

26 februari 2023

Berättat av

Tuva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01303

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Resarö skola

Klass

4:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!