Mitt Liv

Berättat av Thilde

Född 2012. Resarö skola. 4:3.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hos min pappa bor jag med min lillebror min pappa och mina två katter och mina två kaniner. Och hos min mamma bor jag med min lillebrorsa min bonus syster mamma och mammas pojkvän.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Hos mamma och pappa städar jag mitt rum när jag tycker det är för stökigt.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Hos mamma är det två bilar utanför vårt hus och hos pappa är det en bil utanför vårat hus.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hos mamma och pappa får jag inte äta godis på vardagar och jag måste alltid ställa undan min talrik efter att jag har ätit.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Hos mamma har vi vardags rum vi har tre sovrum till oss barn för att vi är tre barn plus ett till sovrum för de vuxna. Hos min mamma har vi också ett kök plus ett lekrum för barnen där det finns lego en TV och lite mer leksaker. Hos min pappa har vi kök tre sovrum ett var sitt till mig och min lillebror och det sista till min pappa plus vardagsrum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Hos min pappa har jag bot i hans hus sen jag var ett år tills nu och ungefär när jag var fyra eller fem flyttade min mamma ifrån pappa så jag och min lillebrorsa bodde i ett radhus tills mamma fick en pojkvän och då flyttade vi till huset jag bor i nu och det huset har jag bot i ungefär tre år i. Vi byter varannan vecka så vi får vara med både pappa och mamma.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Hos min pappa trivs jag jätte bra det är ett tegelhus och pappa funderar på om vi ska ta bort teglet och sätta dit vita plankor istället men det vill inte jag. Hos mamma trivs jag också jätte bra. Det är ett vit hus hos mamma och det är jätte mysigt!

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hos mamma och pappa gillar jag att sjunga och dansa. Jag går på dans och det är jättekul.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Hos pappa har jag landställe i Skåne där min farmor bor med sin gosiga hund som heter Ajka och hon älskar att leka och att slika folk och hon fyller år exakt samma dag som jag och hon är tio år precis som jag. Hos min mamma har jag landställe på Svartlöga. Svartlöga är en ö som jag åker till varje sommar med min mamma min lillebrorsa och min mormor och morfar. Det är min mormor och morfar som äger landstället så de åker alltid med när vi åker ditt.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Hos mamma och pappa har jag eget rum och sover i en egen säng.

Publicerat

27 februari 2023

Berättat av

Thilde

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01347

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Resarö skola

Klass

4:3

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!