Mitt Liv

Berättat av Athanasios

Rörsjöskolan. 5a.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Det min mamma min pappa min bror och jag. Min mamma är 41 år gammal min pappa är också 41 år. Min bror är 10 år och jag är 11 år gammal. Mina föräldrar är inte skilda så jag bor med båda mina föräldrar. Jag älskar min familj och de älskar mig med.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ibland så brukar jag t.ex dammsuga golvet eller hjälpa till med att städa hemmet jag gillar inte så mycket att städa men gör det ändå.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Den set väldigt gammal ut men har många fina blommönster undersidan av fönsterna. Lägenheten är färgad i senapsfärg. Den är också lite grå. Ingångsdörren är en glasdörr som jag tror är ganska enkel att bryta sig igenom.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Reglerna här hemma är inte så många men vi har två regler som vi måste följa. Det är att vi måste göra läxan och vi får bara spela en och en halvtimme på vardagar.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har 7 rum hemma hos mig.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i det här hemmet i 3 år eftersom jag har flyttat från mitt gamla hem. Mitt hem var byggd 1930. Den har blivit renoverad men de renoverade bara toaletterna så allt annat är likadant så mitt hem ser jätte gammalt ut. När de renoverade fick vi bo någon annan stans.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

När jag kommer hem från skolan så brukar jag alltid gå in i mitt rum som är för det mesta väldigt stökigt. Då tar jag fram en bok eller en comic och läsa lite. Efter det så brukar jag göra min läxa. När jag har gjort min läxa så brukar jag antingen spela tv:spel eller kolla på netflix på en laptop som tillhör alla i hemmet. Jag brukar bara få spela i 2 eller 1,5 timme. När jag har spelat klart brukar jag alltid att gå och äta någonting i köket som är längst in i lägenheten. Sen går jag och borstar tänderna och lägger mig kl 09.00/10.00.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag tycker om att liga ner i min säng och chilla. Jag gillar också att spela på min tv eller dator. Jag gillar att läsa comic. Men en av de sakerna jag gillar mest att göra är att äta och sova.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i andra rummet på högra sida när man kommer in genom dörren. Om man kommer förbi rummet så kan man se min säng för den är precis vid dörren. Jag måste dela rum med min lillebror men på riktigt så vill jag ha ett eget rum.

Publicerat

18 februari 2021

Berättat av

Athanasios

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00205

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Rörsjöskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!