Mitt Liv

Berättat av Hampus

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6C Sågtorp.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Jag bor med mina föräldrar, min storebror, min hamster och mina två fåglar. Mina fåglar heter Pepsi och Luna och min hamster heter Emil. Mina föräldrar heter Marie, Joakim och min storebror heter Felix.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar hjälpa till med att laga mat, ta ut sopor, duka bordet och lägga in disk i diskmaskinen. Ibland hjälper jag till i trädgården eller så städer jag ibland inomhus.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Vi har ett garage, en trädgård med två äppleträd. Ett av dem heter Hampus som jag. Vi har en stor häck runt trädgården och ett staket som min pappa byggde så att man inte gick över till grannen. Vi har också ett växthus och så har vi en altan med ett uterum på. Vi har en bubbelpool på altanen.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Vi har typ inga regler hemma hos mig, typ bara att man går och lägger sig i tid eller att man inte stökar ner hela huset.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har ca 16 rum i vårat hus.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag bodde i något hus när jag var mindre medans dem byggde det huset jag bor i nu. Så jag var typ 2 eller 3 år när det byggdes. Så jag har bott i mitt hus i typ 9 eller 10 år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

När man kommer in i huset så är det en hall med en garderob med ytterkläder och skor. Till höger så är ett badrum med en toa, dusch och handfat. Om man fortsätter framåt i hallen så finns det en dörr till vänster som leder in till tvättstugan och så finns det en till dörr som leder in till min morsas jobbrum. Det finns två dörrar där inne och den ena leder till elrummet. Där finns det ett skåp med knappar och sladdar. Men om man är i hallen och fortsätter fram så är det ett kök till höger och en trappa till vänster som leder upp till övervåningen. Om man fortsätter framåt så är det matbordet åt höger och en dator åt vänster och vardagsrummet. I vardagsrummet så finns det två dörrar en leder under trappan och den andra in till min mammas jobb rum. Om man går upp för trappan så är det en dörr till höger som är min storebrors rum och till vänster som är ett till vardags rum. Där i vardagsrummet så finns mina fåglar och min hamster. Om man går till vänster och fortsätter längs trappan så är det ett badrum åt höger och mina föräldrars rum åt vänster. Mitt rum är bredvid mina föräldrars rum.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag gillar att spela rust eller apex med mina kompisar, va med familjen eller att kolla på mobilen. Jag gillar att kolla på film med familjen och att bada i våran bubbel pool.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum på min säng och om man kollar ut i fönstret så ser man min trädgård och där har jag två äppelträd. I mitt rum har jag en dator, en säng, en tv, 3 stolar och skåp.

Publicerat

23 februari 2022

Berättat av

Hampus

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00445

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6C Sågtorp

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!