Mitt Liv

Berättat av Elin

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos min mamma bor min mamma Sara, jag, min lillebror Axel och min kanin Enzo, Enzo är en lejonhuvad kanin. Min mamma är 44 år, min lillebror är 8 år och min kanin är Bara några månader.

Hemma hos min pappa bor min pappa Peter, jag, min lillebror Axel, min bonus mamma Louise, mina två hundar jack och Dexter. Min pappa är 42 år, min bonus mamma är 39 år, min hund Dexter är 1 år och några veckor och Jack är 3 år och min lillebror är 8 år.

Min mamma jobbar på handelsbanken inne i stan, min pappa jobbar på ett byggföretag och min bonus mamma jobbar som sångerska i ett band. Min lillebror går i 2:an på sågtorp skolan och jag går i 5:an på sågtorpskolan.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag hjälper till med att plocka i och ur diskmaskinen och med att ta ut soporna, det är dom kraven mina föräldrar har för att jag ska få min månadspeng.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Hemma hos pappa har jag en rätt så stor tomt. På baksidan finns det en altan med en uteplats, grill, lite växter och en studsmatta. Pappa bor på ett berg så det är väldigt många trappor upp dit. Hemma hos mamma har jag en väldigt liten tomt. Det finns knappt någon gräsmatta men det finns en liten uteplats på framsidan och på baksidan är den en väldigt liten altan med en kanin bur på.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Helst inte godis på vardagar och om jag ska köpa godis och lite mer ”onödiga” saker så får jag köpa dom för mina egna pengar.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Hos min pappa har vi 8 rum, 3 sovrum, 2 badrum, en tvättstuga, en hall, Ett vardagsrum och ett kök.

Hos min mamma har vi 10 rum, en hall, ett kök, ett vardagsrum, 2 badrum, ett litet förråd, 4 sovrum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Hemma hos min pappa har jag bott hela mitt liv, med andra ord i 11 år. Hos min mamma har jag inte ens bott i ett år, vi flyttade in dit i somras så vi har bott där i ungefär 7 månader. Jag har bara flyttat en gång och det var i början av sommaren när mamma flyttade eftersom mina föräldrar hade skiljt sig runt julafton förra året.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag har skilda föräldrar så jag bor varannan vecka hemma hos mamma och varannan vecka hemma hos min pappa. Hemma hos min pappa bor vi i ett stort vitt hus, Det är väldigt många trappor upp till huset. Det finns ett garage och en källare. Rummen i huset är 3 sovrum, ett vardagsrum, ett kök, två badrum, en hall och en tvättstuga. Mitt rum har rosa väggar och en stor fluffig matta som täcker nästan hela golvet. Jag har en rätt så stor säng, en vit byrå, ett skrivbord och en lång garderob som täcker hela en väggen. Jag har även en dörr ut mot baksidan.

Hos min mamma bor jag i ett Rött parhus. Det är en väldigt liten tomt men det finns ett litet förråd vid uppfarten. Det är ett två vångs hus och det finns en hall, ett kök, tv badrum, 3 sovrum, ett vardagsrum och ett litet rum under trappan som vi använder som förråd. Mitt rum har gråa väggar en säng, ett sminkbord, en byrå där jag har mina kläder och en klädställning där jag hänger upp alla kläder som jag använder oftast. Jag är inte så jätte nöjd med mitt rum hemma hos mamma så jag ska göra om det snart.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma brukar jag oftast titta på film, bara titta på mobilen, göra om i mitt rum eller plugga, men det gör jag bara om jag inte är med någon kompis. Om jag har en kompis hemma brukar vi oftast vara ute, jag bor ju i parhus så längst ner på gatan finns det en lekpark och en fotbollsplan så om vi är hemma hos mig brukat vi oftast gå ner till fotbollsplanen och antingen spela fotboll eller bara hänga där eller så brukar vi vara i lekparken och gunga för det finns en stor rund gunga där. men om vi är inne hso mig så brukar vi typ titta på obilerna

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag bor i två hem, Jag bor I en vit ganska stor villa med en vit dörr hemma hos pappa och hemma hos mamma bor jag i ett rött rätt så stort parhus med blå dörr.

Jag har 2 stycken sommarstugor båda ligger i Norrland. En som vi kallar för krog, den sommarstugan har vi på min pappas sida av släkten, den har en egen brygga, en bastu, ett stort förråd, ett dass, en lekstuga , en vedbod och sedan själva huset där vi bor.

Sedan har vi en sommarstuga på min mammas sida också, det kallar vi för Änge, det har ett jätte stort förråd, ett dass och själva huset där vi bor också. På sommaren när vi vill bada brukar vi gå till en strand som heter kärringbadet, det tar ungefär 15-20 minuter att gå dit.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum både hos min mamma och hos min pappa, Jag sover alltid i mitt rum.

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Elin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00505

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!