Mitt Liv

Berättat av Filippa

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6B.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Mina föräldrar är skilda så att jag har 2 hem.Jag och min Mamma bor jätte nära Vättern, och jag, min Pappa och mina 2 yngre bröde(Lowe och Lionel)bor på Torpa.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ja ibland, jag brukar hänga upp tvätt, ta in och ut disken, plocka lite och iblan laga mat.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Det finns en en lekpark i mitten av alla lägenheter. Det finns en grön grej som är snurad men man snuras inte men de är en klätterställning iallafall, och sen en liten liten rutschkana med en liten sandlåda, pingis pana, en gungbräda i metal, och ett litet hus som man brukade leka kök eller hus i och sist men inte minst så finns det buskar, träd och bänkar och bord.. Sen finns det såklart väldigt många andra hus där också. Det finns 2 affärer dom heter TEMPO och tobakshörnan. TEMPO är en vanlig äffer men lite mindre och lite dyrrare än vanliga butiker. Och det tar ungefär 3 minuter. Tobakshörnan är som en kiosk och det tar ungäfer 2 min och gå till men det är jätte jätte dyrt där. Men man ser Tobakshörnan från mitt vardagsrummsfönster och TEMPO ser man bara taket från min balkong

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hemma har jag inga direkta regler men när jag har ätit så måste jag plocka undan disken och om jag ska vara med kompisar måste jag ha gjort alla mina läxor för att skolan kommer först.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Jag tänkte att jag skulle berätta om mitt hem vid Vättern.Jag har bott där i över 9 år.Jag tycker att jag har en fin lägenhet för att jag gillar inredningen.När man kommer in så, är det en toalett till höger, sen går man lite till så är mitt rum till höger och sen köket till vänster.Sen går man lite till lite till så ser man till vänster ett jättestort vardagsrum och en balkong, och till höger ligger min mammas rum.De finns 5 rum totalt med köket och badrummet.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

I Mammas lägenhet har jag bott i ungefer i 9 år tror jag, och i Pappas lägenhet har jag bott i ungefär 2 och 1 halvt år tror jag.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag tänkte att jag skulle berätta om mitt hem vid Vättern.Jag har bott där i över 9 år.Jag tycker att jag har en fin lägenhet för att jag gillar inredningen.När man kommer in så, är det en toalett till höger, sen går man lite till så är mitt rum till höger och sen köket till vänster.Sen går man lite till lite till så ser man till vänster ett jättestort vardagsrum och en balkong, och till höger ligger min mammas rum.

Jag ÄLSKAR min säng, den är BÄST. Mest brukar jag sova i min säng men ibland brukar jag sova i min mammas säng tillsammans med min mamma.

I mitt rum finns det ett sminkbord, en säng, 2 mattor, en tv-bänk med en tv på och sen en hel rad med garderober.Från mitt sovrumsfönster ser man en annan lägenhet och från mitt mammas sovrum och vardagsrummet ser man Vättern.Men för oss som har bott så länge nära Vättern och ser Vättern varje dag så är det inte så speciellt längre men för dom som till exempel bor på landet tycker att det är lyxigt.

När jag väl är hemma så brukar jag titta på min telefon, titta på tv, prata med kompisar eller vila(och ibland städa). Min favoritplats i min lägenhet tror jag få bli min säng eller soffan i vardagsrummet.Hemma har jag inga direkta regler men när jag har ätit så måste jag plocka undan disken och om jag ska vara med kompisar måste jag ha gjort alla mina läxor för att skolan kommer först.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Det är inget speciellt jag gillar att göra hemma men när jag väl är hemma så brukar jag titta på min telefon, titta på tv, prata med kompisar eller vila(och ibland städa)

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Mina föräldrar är skilda så att jag har 2 hem.Jag och min Mamma bor jätte nära Vättern, och jag, min Pappa och mina 2 yngre bröde(Lowe och Lionel)bor på Torpa.Men jag är van vid att ha skilda föreldrar för de gar dom varit sen jag föddes.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Ja jag har ett eget rum.I mitt rum finns det ett sminkbord, en säng, 2 mattor, en tv-bänk med en tv på och sen en hel rad med garderober.Från mitt sovrumsfönster ser man en annan lägenhet.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Filippa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00595

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!