Mitt Liv

Berättat av Ayanna

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 6B.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor min pappa, farmor, farfar, lillebror och jag. När min pappa och hans bröder var små flyttade mina farföräldrar in i huset. Alla bröder flyttade ut förutom min pappa som ville bo kvar. Sedan föddes jag och min lillebror, och vi alla bodde där till sammmans, inklusive min mamma, tills hon och min pappa skilde sig, och hon valde att flytta ut.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Det finns inte så mycket jag behöver hjälpa till med hemma, men jag måste ta ut disken från diskmaskinen, bära tunga saker (vi renoverar hemma hos oss just nu, och då har vi beställt en massa nya grejer, ofta tunga).

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

3- våningsvillan som jag bor i är målad grå utifrån. Runt om villan finns en stor trädgård,en tennisbana,en studsmatta med flera andra saker. Utsikten från mitt hem är vacker, för precis framför ligger Vättern, och vid sidan finns en fin skog.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Det finns inte för många regler hemma hos oss, men några är att man måste plocka undan sin disk efter att man har ätit klart. Detta är en regel som inte alla följer, fast det spelar ingen roll just nu, så länge jag plockar undan min egna. Sen finns det också en regel som säger att man inte får vara högjudd efter klockan 11 på helgerna, och den följer alla.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I huset finns det ungefär 16 rum,och de är : 2 entrén,2 vardagsrum,2 källare,en tvättstuga,3 toaletter (badrum finns i),ett kök,4 sovrum och ett rum där alla gör sig i ordning.

Några av rummen är uppdelade i 2 delar, som till exempel tv rummet, där den andra halvan är som ett gym. Dessutom dinns det flera korridorer och hallar, fast jag tror inte att de räknas.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i det hemmet i hela mitt liv, men som sagt så flyttar jag ut för att bo med min mamma varannan vecka.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag tycker att livet är ganska bra i mitt hem. På helgerna sitter alla tillsammans och tittar på film, och det är ganska mysigt. Fast något som jag inte gillar är att alla håller på med sitt egna på vardagarna, och alla är för sig själva. Dessutom äter vi aldrig middag tillsammans, eftersom att några väljer att äta lite tidigare och några lite senare. Och bortsett från filmkväller spenderar vi aldrig tillsammans, alötså att hela familjen är tillsammans och gör en aktivitet, som spel. Men annars tycker jag om mitt liv i mitt hem.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma gillar jag att spela tennis (vi har en tennisbana i trädgården), basket (vi har en basketplan i trädgården), titta på tv, baka, läsa bok, hålla på med mobilen och mycket mer!

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Mina föräldrar skilde sig för nästan ett år sedan, så jag bor hos den ena föräldern varannan vecka. Men just nu väljer jag bara att skriva om det ena hemmet, mitt pappas hem därför att jag är född och uppvuxen där pch känner till det bättre.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum där det finns en stor säng,en garderob,ett skrivbord,en TV,ett parfymbord och flera andra småsaker.

Publicerat

25 februari 2022

Berättat av

Ayanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00579

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!