Mitt Liv

  • Lovis

  • Lovis

  • Lovis

  • Lovis

Berättat av Lovis

Född 2010. Fridlevstadsskolan F-6. Klass 5.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

I mitt hem bor min mamma, min pappa, min lillebror och jag. Vi har en katt som heter Gosis. Vi har också ett hönshus på vår tomt och där bor sju hönor som heter Gladisblomma, Smörblomma, Pippis, Superkycklingen och tre gamelhönor som vi inte kommer ihåg namnen på sen har vi en tupp som heter Grådask.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Det jag brukar hjälpa till med hemma är att tvätta alla tre handfat i badrummen, hänga tvätten, dammsuga nedervåningen och ta ut disken ur diskmaskinen.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt fönster så ser man lite av vårt hönshus. När vår studsmatta är uppsatt så ser man den från mitt fönster. Man ser också vårt traktorgarage och pappas verkstad som han har sin Dodge 57 i.

På vår tomt har vi också ett dubbelgarage, en gammal vedbod som vi renoverar till jordkällare, ett torp som var det förra huset.

Om man går över vägen så har vi vår egna brygga med bastu. Vi har också 17 hektar mark runt våra tomt där pappa jagar.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Reglerna hemma hos mig är att man inte får svära, bara får äta godis och snacks på helgerna och fredagarna och att man hjälper till.

Hemma hos mig så har vi också bestämda mattider eftersom min pappa har typ 1 diabetes.

Vi äter frukost mellan halv nio och halv tio, förmiddags frukt vid tio till elva, lunch vid tolv till halv ett, mellanmål vid två till halv tre och middag vid halv sex.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Så man kan säga att vi har 10 rum. Utomhus har vi ett liter hus/rum där vi har vattenpumpen till vårt vatten.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Vi flyttade till vårat hus när jag låg i mammas mage så för lite mer än tolv år sedan.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

På vår övervåning så har vi ett sovrum till min lillebror, ett allrum som gränsar till trappan ner, en toalett och mamma och pappas rum.

Om man går ner för trappen så kommer man till vardagsrummet och köket för de sitter ihop, sen har vi

en toalett på nedervåningen vid hallen som också sitter ihop med vardagsrummet och jag är den enda som har mitt rum på nedervåningen förutom att Gosis

har som en egen liten hörna under vår öppna trappa. Sedan har vi ett skafferi på nedervåningen där vi har pant, snacks och bakingredienser. Vi har också ett förråd på nedervåningen där vi har vårt julpynt, våra medeltidskläder och mina kläder som är för små som min lillkusin ska få.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

När jag är inne brukar jag gosa med vår katt Gosis eller så ritar jag medans jag lyssnar på musik. Jag brukar också se på tv, kolla på min platta och använda min mobil.

När jag är ute brukar jag både gunga, va med hönorna och hoppa studsmatta på om den uppsatt, för vi har inte den uppsatt på vintern.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag bor bara i ett hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har mitt rum på nedervåningen och är den enda i min familj som har det, jag sover i en loftsäng. Men jag har även haft mitt rum där uppe men då hade min lillebror de rummet som jag har nu. Undet min säng har jag ledlight och på julen har jag en stjärna i fönstret, men jag har också växter in mitt fönster.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Lovis

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00653

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Fridlevstadsskolan F-6

Klass

Klass 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!