Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2008. Myrsjöskolan. Klass 7B1.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

Jag bor i ett stort ljust grått hus i Kummelnäs som är gjort av trä. Husets äldsta del är över 100 år gammalt medans den nyare delen bara är några år gammal. Det är en sån stor skillnad mellan vissa delar av vårt hus för att vi byggde ut vårt hus för några år sedan. Huset har en stor altan på sidan av huset och en lite mindre altan över den. Vi har tre olika “hus” på tomten. Vi har vårt hus, garage och ett lite mindre hus som vi hyr ut till olika människor. Våran tomt är stor och vi har en fotbollsplan, en brygga, två berg, en studsmatta och en gunga.

Inuti vårt hus så är det ganska modernt och fräscht. Det är oftast inte så mycket färger i vårt hus. Färgerna inuti huset är vit, svart, brun, grå och blå. Mestadels väggar är vita förutom i mina föräldrars och lillebrors rum. Vårt hus är så gammalt så att vi har nyckellås.

I huset så bor mina två bröder, mina föräldrar och jag. Vi alla har bott i huset sen 2013-2014 (kommer inte riktigt ihåg) då jag var 4 år gammal. I vårt hus så har vi 6 rum, ett kök och två badrum. Jag har ett eget rum i huset, resten av familjen har också ett varsitt rum. I mitt rum så har jag två fönster. Om man kollar ut ur det ena fönstret så kan man se ett dagis, vägar och min gräsmatta. Om man kollar ut ur den andra kan man se en väg, några träd och två av mina grannars hus som bor tvärs över gatan.

Det finns mycket saker att göra i vårt hus, man kan både spela spel, kolla på tv, måla och massa mer. Min favoritplats i huset är nog vardagsrummet, köket eller mitt rum. De är mina favoritplatser för att det är dom platserna jag spenderar mest tid på.

Reglerna i vårt hus är ganska vanliga och inte så jobbiga: att man ska diska sin egen disk, inte stöka ner speciellt i köket men även i resten av huset, att man ska lägga sin tvätt i rätt tvätthög, att man ska städa efter sig själv och även att man ska städa sitt eget rum ibland. Jag håller mig till reglerna för dom är inte så jätte komplicerade. Jag hjälper till med vissa saker hemma som t.ex. att göra mat, duka, diska och städa, dammsuga och fixa saker som behövs.

Jag gillar vårt hus för att det är nära vänner och nära en busshållplats. Det är också hemtrevligt och huset har en fin känsla. Jag gillar också att vi har mycket levande växter i vårt hus som gör att huset blir mycket grönare och mysigare. I mitt rum så har jag två växter, den ena i mitt fönster och den andra på mitt skrivbord.

Publicerat

23 maj 2022

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00699

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Myrsjöskolan

Klass

Klass 7B1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!