Mitt Liv

Berättat av Emilia

Född 2010. Björkhagens skola. 5C.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos min pappa Pablo,40 år. Han jobbar är fotbollstränare. och jag. Mina syskon bor just nu i Luxemburg med min bonusmamma. Men mina syskon heter Jaques och han är 5 år, och Isabella som är 3 år. Dom flyttade dit för att min bonusmamma fick ett jobb där.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Alltså jag hade sysslor att göra innan, och då plockade jag ut och in diskmaskinen, slängde sopor, hängde upp tvätten. Men jag gjorde typ inte det så att vi slutade med dom. Nu så plockar jag in och ut diskmaskinen ibland/hänger upp tvätten.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Om jag kollar ut genom pappas fönster ser jag hammarbybacken och vår utegård. På våran utegård så finns det en liten förskola och en gunga som alla får gunga i. På våran gård så slänger vi även sopor i ett rör som går ner under marken. Men om jag kollar ut genom mitt fönster ser jag en skola och lyftkranar/byggarbetsplatser.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Ja, eller alltså inte äta i soffan och inte äta godis förutom på lördagar. Och att inte spela fotboll inne.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Hemma hos min pappa har vi 5 rum. Jag har ett eget rum, mina två småsyskon delar rum och sen så har pappa ett eget rum. Sedan har vi ett badrum, och i badrummet har vi ett badkar, tvättmaskin och toa. Sen sitter vårt kök ihop med vårt vardagsrum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem i ca.1,5 år. Innan jag flyttade dit så bodde jag i Enskede i en lägenhet. Där fanns det bara 2 sovrum.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är väldigt bra. Jag trivs

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma tycker jag om att kolla på våran tv. Och på tv så brukar jag kolla på fotboll med pappa. Men om jag får bestämma så kollar vi på nyheterna eller någon spännande serie.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Ja, min mamma Jenny och min pappa Pablo är skilda. Hos min pappa bor jag i hammarby sjöstad. Och med mamma bor jag i björkhagen

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum, så jag sover själv i mitt rum. Jag har en ganska stor säng, vilket är ganska bra eftersom jag rör min väldigt mycket. Men min säng är väldigt mjuk, kanske lite för mjuk. Och sen så har jag en tavla på min vägg som jag brukar ligga och kolla på.

Publicerat

15 juni 2022

Berättat av

Emilia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00733

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Björkhagens skola

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!