Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv2.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor jag, min 8 år gamla syster Alice, Min 15 år gamla broder Ludvig, min mamma Louise och min pappa Fredrik.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag hjälper ofta till hemma med vardagliga sysslor som att vika tvätt, hänga tvätt, duka, diska och bära upp ren tvätt. Men jag har däremot inga bestämda sysslor så jag gör bara saker om någon ber mig om det eller om det ser ut som om det behövs.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

På framsidan av vårat hus så finns det en liten gräsmatta, en rodendendronbuske, en liten uppfart och två soptunnor. På sidan av mitt hus finns tre röda vinbärsbuskar, tre amerikanska blåbärsbuskar, två krusbärsbuskar, lite björnbär och en gång med rektangulära halvstora stenar. Bredvid stengången och runtom alla bärbuskar finns en gräsmatta. Baksidan av vårat hus består av en större uteplats, en balkong, en rosenbuske och en stor gräsmatta.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

I min familj har vi inte så många regler men vi har en regel som jag kommer på nu och det är att man inte får gå och lägga sig efter 22:00 på vardagar även fast jag oftast brukar gå och lägga mig innan det för att jag känner mig trött.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har 13 rum i vårat hus.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem i prick 13 år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är väldigt olika beroende på hur många som är hemma. På morgonen så är det oftast lugnt och stilla medan på kvällen är det antingen kaos eller helt ljudlöst eftersom att alla är trötta, efter jobb, skola och träningar. Om det är kaos så beror ofta på att när vi barn kommer hem så orkar vi inte hänga upp alla grejer och lägga de där sakerna ska vara eftersom att man är trött efter en hel dag. Då slängs bara allting på golvet och då blir min mamma och pappa irriterade.

Vårat hus är ganska litet och består av fyra sovrum, två badrum, ett vardagsrum och ett kök. Huset är oftast relativt rent förutom min lillasysters rum som sticker ut lite eftersom att det alltid är stökigt med massor a leksaker på golvet. Min brorsa och jag har däremot ganska städat i våra rum förutom när vi kommit hem från träningar då bara slänger vi våra saker på golvet i våra rum. Men vi plockar upp våra saker efter att vi fått i oss något att äta.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag brukar inte vara så mycket hemma men när jag väl är hemma så tycker jag om att kolla på film och spela med min storebror. Vi brukar spela spel på mobilen och det varierar från dag till dag.

Anledningen till varför jag inte är hemma så ofta beror på att när jag vaknar på morgonen på en vardag så åker jag till skolan och när jag kommer hem från skolan så byter jag nästan bara om för att sticka till träningar. När jag sedan kommer hem sent efter att jag ätit och duschat så är det nästan dags för att sova igen.

På helger däremot är vi oftast bortresta eller på tävlingar så vi är inte hemma så mycket då heller.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej det gör jag inte om man inte räknar med stugor och sommarstugor.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum som är beläget på övervåningen i vårat hus och är ganska litet. Rummet består av en grå säng, en liten vit byrå med en tv på, en vit garderob hela vägen upp till taket och ett litet brunt och grått skrivbord.

Publicerat

26 september 2022

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00791

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!