Mitt Liv

Berättat av Emelie

Född 2009. Södertörns friskola. 7GP.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag och min familj bor i en stor trea i centrala stuvsta. Jag bor med min mamma,lillebror och såklart jag. Mina föräldrar är skilda så jag bor i två hus. Vi flyttade nyss till lägenheten med mamma, då min mamma och min bonuspappa har gjort slut. Vi flyttade dit i mitten av sommaren och vi har bott där i cirka 2 månader. Lägenheten är inte så stor men vi har så vi överlever. Vi har två sovrum och en toalett. Jag sover oftast i min säng men ibland när min bonuspappa ska sova hos oss så kan jag ibland sova i vår bäddsoffa.

Man skulle kunna säga att jag har ett eget rum men ändå inte. Mamma har sina saker i “mitt” rum och sover där när jag är hos pappa. Jag har en väldigt fin utsikt. Jag ser en jättefin trädgård som pensionärerna fixar på dagarna. Det finns massor med fina blommor fint grönt gräs.

Jag gör ganska mycket men jag vilar ofta efter en lång dag eller till och med en vecka. Jag läser ganska ofta i en timme om jag hinner men det kan variera hur länge jag läser. Annars så kollar jag en jättebra serie på netflix men annars kollar jag tik tok. Men såklart är jag väldigt ofta med vänner och min familj. Jag har riktigt ingen favorit plats men jag är mycket i min säng eller soffan för att jag mår väldigt bra när jag får gosa med en gosig filt i soffan eller sängen. På sommaren eller när det är varmt så kan det va mysigt att sitta på balkongen med min dator och netflix.

Jag har inga konstiga regler utan många vanliga regler. Jag får tex inte svära och får inte vara taskig mot antingen mina föräldrar eller min lillebror men jag måste hjälpa till hemma.

Jag hjälper till med ganska mycket men jag hjälper att ta bort disken i diskmaskinen jag hänger upp tvätt lagar mat två gånger i veckan men det finns fler saker jag gör också.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Ja det gör jag, jag har skilda föreldrar och min pappa bor i ett stort rött hus som har lite tegel. det har två vånningar och har fyra sovrum och två toaletter.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Emelie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00867

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!