Mitt Liv

Berättat av Elin

Södertörns friskola. 7GP.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

I mitt hem bor jag, min mamma Ulrika, min pappa Christopher och min syster Selma. Jag har bott där hela mitt liv men dom andra har bott på ett annat ställe innan. Min katt castor har sprungit bort i två månader men i vanliga fall bor han där också.

Det är ett rött hus med mycket blommor utanför. När man går in är det en hall med en bänk på ena sidan och badrum på andra sidan. Sen till höger finns det en dörr till ett vardagsrum där det är en grå hörnsoffa med en tv och en hylla med pappas lego över. Sen när man går vidare år vänster är det en bokhylla och två vita fåtöljer. Vidare till venster igen är det matbord till höger och till venster mormor skåpet. Rakt fram är det kök med trä skåp och trägolv. Sen till vänster är det kontor och utgång till altanen. Till vänster kommer det ett ställe med en anslagstavla och lådor, tvättstugan och trappan. När man går upp är det ett rum till vänster som är mamma och pappas och till höger är Selmas rum. Sen vidare i korridoren kommer badrummet och mitt rum längst bort.

Det finns 10 rum i mitt hus om man delar in hela nedervåningen, annars 7 rum. Jag sover i mitt rum i min säng. Mitt rum har en garderob med dragdörrar ett becht skrivbord en säng och ett sminkbord. Utanför mitt fönster är det mina grannars gula hus och deras tomt. Min favoritplats är mitt rum, där gör jag nästan allt.

Några regler är att jag måste plugga före jag är med kompisar och att jag måste städa mitt rum ibland. Jag hjälper till med maten ibland och att hänga upp tvätt eller plocka in eller ut diskmaskinen. Men vissa grejer gör jag frivilligt som att ta upp ren tvätt för att jag behöver kläder tex.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Elin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00875

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!