Mitt Liv

Berättat av Linnea

Södertörns friskola. 7GP.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

I mitt hem bor jag ,min mamma Jenny ,min pappa Christian och min storebror Sebbe. Jag har bott i mitt hem i hela mitt liv alltså i 13 år. Jag har två våningar och en vind. Jag har 10 rum i mitt hus. Mitt rum är på övervåningen så där sover jag. Mitt rum är väldigt litet men det funkar. När jag kollar ut genom mitt fönster ser jag en del av vår altan och sen ser jag massa träd. I mitt rum har jag ett skrivbord,ett sminkbord, en liten garderob och en säng. Min garderob är väldig liten så alla mina kläder får knappt plats, därför ligger det nästan alltid kläder på mitt golv. Men jag ska göra om mitt rum så då kommer jag ha en större garderob.Vi har inga direkt bestämda regler i vårt hus bara man inte gör något dumt. Men jag får inte direkt komma hem elva på kvällen på en vardag och ibland måste jag städa rummet lite extra mycket om det är för stökigt.

På nedervåningen har vi min brorsas rum,en hall,ett vardagsrum,ett badrum,bastu,garage,tvättstuga och ett förrådsrum. På övervåningen finns mitt och mina föräldrars rum,ett kök,badrum och ett vardagsrum. Jag hjälper till ibland hemma, tex laga mat eller gå ut med sopporna.Mitt favorit ställe är nog mitt rum. Fast jag tror jag kommer gilla det ännu mer när jag gör om det. I vardagsrummet där uppe har vi en svart tapet med vit svarta mönster på. Där nere i vardagsrummet har vi en röd vägg ,för att dom första ägarna målade den röd,men vi ska säkert måla om den till vit snart. Alla andra väggar är vita förutom i alla sovrum.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Linnea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00891

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!